Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αυστρία: Φυλάκιση για ξενοφοβικό σχόλιο στο Facebook

17.06.2016 | 06:57
 Δικαστήριο της αυστριακής πόλης Ίνσμπρουκ επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών σε έναν 33χρονο, ο οποίος είχε αναρτήσει στον Facebook, σχόλια με ξενοφοβικό περιεχόμενο.

Στα αξιόποινα σχόλια που ο ίδιος είχε αναρτήσει στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, αναφέρονταν, μεταξύ άλλων : "Χρειαζόμαστε έναν Χίτλερ για να τους εξαφανίσει", "Σκοτώστε αυτά τα εκτρώματα", "Σκοτώστε κάθε μαύρο Μουσουλμάνο", "Αγοράστε όπλα".

Στη διάρκεια της δίκης ο 33χρονος δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες και παραδέχθηκε την ενοχή του, ισχυρίστηκε ωστόσο πως δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους ξένους, ενώ ανέφερε πως στις αναρτήσεις αυτές προέβη έπειτα από ένα βαρύ εργατικό ατύχημα του.

Όπως είπε στο Δικαστήριο, μετά το ατύχημα είχε πολύ χρόνο για να γράφει "απερίσκεπτα" τα κείμενα αυτά, για τα οποία εξέφρασε τη λύπη του, ενώ χαρακτήρισε και "απέραντη βλακεία" την παλαιότερη ανάρτηση φωτογραφίας του Αδόλφου Χίτλερ στον προσωπικό λογαριασμό του.

Ο δικαστής εξήγησε στον κατηγορούμενο --του οποίου ο συνήγορος, μετά την ανακοίνωση της ποινής, κατέθεσε έφεση -- πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ελαφρά αδικήματα και πως ο νομοθέτης τιμωρεί για μία τέτοια "αφέλεια" με ποινή φυλάκισης από ένα έως δέκα χρόνια.Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ