OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Αυστρία: Στέλνει Στρατό στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων – Θα εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας;

10/02/2016 - 07:23
Share on FacebookShare on Twitter

Ορατό το ενδεχόμενο να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας, από τις κινήσεις των ευρωπαϊκών χωρών. Η Αυστρία αποφάσισε να στείλει Στρατό και Αστυνομία στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων, για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές!
Αυτό το απίθανό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς μετά από την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Δεδομένου ότι τα Σκόπια υψώνουν και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, είναι φανερό ότι η Αυστρία και κατ’ επέκταση πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν την εντύπωση ότι το κύμμα των προσφύγων να αποτραπεί με στρατιωτικά μέτρα.

Με αυτή την κίνηση, μάλλον θα χειροτερέψει την κατάσταση, καθώς θα εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στι χώρα μας, η οποία δέχεται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες από τα οτυρκικά παράλια.

Ο κ. Κουρτς επεσήμανε ότι ο περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα ξεπερνά τους 37.500, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.

Ο αυστριακός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και για αυτό το λόγο τόνισε πως χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμένες προσπάθειες με τα Σκόπια και το Βελιγράδι.
Ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη βαλκανική οδό κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, το ίδιο θα πράξει και η Σερβία.

Ο κ. Ντάτσιτς τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μείνουν στη Σερβία» και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συνεχής ενημέρωση μεταξύ των χωρών που διασχίζουν οι πρόσφυγες, για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα και απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας εξέφρασε την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Επιμέλεια: Onalert
Πηγή: ΑΠΕ

Tags: ΑΥΣΤΡΙΑΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΠΓΔΜΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΣΚΟΠΙΑ

Related Posts

Καιρός
Uncategorized

Καιρός: βροχές και χαλάζι προβλέπει η ΕΜΥ

17/04/2019 - 19:10
Uncategorized

Συναγερμός στην Ακρόπολη με δύο τραυματίες από κεραυνό

17/04/2019 - 17:17
Uncategorized

Τοποθετήθηκε το άγαλμα του Μέγα Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

17/04/2019 - 14:59

Διαβάστε Επίσης

HMS Lancaster: Η Βρετανία αποσύρει την φρεγάτα της μετά από 34 χρόνια υπηρεσίας

Ο Μερτς επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Ισραήλ: Η συνάντηση με τον Νετανιάχου και η επόμενη φάση στη Γάζα

Κιθ Κέλογκ: «Πραγματικά κοντά σε ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία» – «Αγκάθια» το Ντονμπάς και η Ζαπορίζια

Μπενίν: Στρατιωτικοί ανακοινώσαν ότι απομάκρυναν από τα καθήκοντά του τον πρόεδρο Ταλόν

Συρία: «Η επιμονή του Ισραήλ να αποστρατιωτικοποιηθεί ο νότος, θέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο», λέει ο πρόεδρος αλ Σάρα

«Ανεβαίνει το θερμόμετρο» ανάμεσα σε Κίνα και Ιαπωνία: Κινεζικά J-15 «λόκαραν» ιαπωνικά F-15 πάνω από τη νήσο Οκινάουα

Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η ενεργειακή ανεξαρτησία ισοδυναμεί με εθνική ασφάλεια – Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα»

Η Χαμάς δηλώνει έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η ισραηλινή κατοχή στη Γάζα»

Top News

Καιρός - Μαρουσάκης: Χριστούγεννα με κρύο, βροχές και χιόνια στα βουνά - «Μπλόκο» στην κακοκαιρία βάζει αυτή την εβδομάδα ο «Ωμέγα Εμποδιστής»

Ο Αλέξης Παπαχελάς αποκάλυψε ότι έχει καρκίνο του προστάτη: «Η ενημέρωση είναι το αντίδοτο για τον φόβο»

Νίκος Μουρατίδης για Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Είναι μεγάλο νούμερο, μια κιτς γυναίκα την οποία λένε και ωραία

Γιάννης Ζουγανέλης: Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας άνθρωπος που μπήκε στη διαδικασία να αυτοκριθεί και εκτέθηκε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert