Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτα ειναι τα φορτηγά πλοία που μεταφέρουν τα χημικά όπλα της Συρίας

14.01.2014 | 09:27
Μια ολόκληρη επιχείρηση έχει στηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον ΟΗΕ με την συνδρομή αρκετών κρατών, προκειμένου να μεταφερθούν και να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας.

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες και συγκεκριμένα από τις αρχές της χρονιάς όπου δύο μεταγωγικά πλοία το “ARK Futura” με σημαία Δανίας και το “ΤΑΙΚΟ” με σημαία Νορβηγίας, πήγαν στο λιμάνι Λατάκια της Συρίας με σκοπό να φορτωθούν τα χημικά.
Τα πλοία έφτασαν στο λιμάνι με άκρα μυστικότητα, αφού από τις προηγούμενες ημέρες είχαν κλείσει το σύστημα δορυφορικού εντοπισμού, γνωστό και ως AIS, σαφώς για ευνόητους λόγους, αφού η επιχείρηση, αλλά κυρίως το σημείο που θα γίνει η καταστροφή τους πρέπει να παραμείνει μυστικό.

Αφού φορτώθηκαν τα δύο πλοία στην συνέχεια έφυγαν με την συνοδεία πλοίων του ΟΗΕ, στην αρχή με κατεύθυνση προς την Κύπρο, ενώ αυτήν την ώρα είναι αγνώστο το που θα γίνει η καταστροφή του φορτίου τους...


Σύμφωνα με το BBC, το κομβόι θα μεταφέρει στο επικίνδυνο φορτίο στην Ιταλία, όπου θα γίνει μεταφόρτωση στο Αμερικάνικό Motor Vessel “Cape Ray”, το οποίο διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την καταστροφή των χημικών με την μέθοδο της υδρόλυσης.
Πηγή: Flashnews.gr - ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: Πολεμικό Ναυτικό Δανίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανοιχτά των Χανίων θέλουν να καταστρέψουν τα χημικά της Συρίας! Ποιοι είναι οι κίνδυνοι

"Εφιάλτης" η καταστροφή χημικών της Συρίας ανοιχτά των Χανίων
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ