Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά ειναι τα φλέγοντα ζητήματα των στρατιωτικών

05.04.2017 | 15:35
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου ενημερώνει τα πολιτικά κόμματα ποια ειναι τα κύρια αιτήματα των στρατιωτικών - 40 ωρο, Αμετάθετο στα 25 έτη, Μισθολόγιο, Αποκατάσταση αδικιών Ασφαλιστικού, Εφαρμογή απόφασης ΣτΕ - και ποιες οι προτάσεις ως προς την επίλυση τους. 

Παρακάτω θα διαβάσετε τις κύριες προτάσεις της ΕΣΠΕΗΠ για τα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες Στρατιωτικούς. Η ΕΣΠΕΗΠ είναι η μεγαλύτερη Ένωση Στρατιωτικών με μέλη όχι μόνο στην Ηπειρο αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Χώρας που δεν λειτουργούν Ενώσεις Στρατιωτικών.

Οι προτάσεις της ΕΣΠΕΗΠ έχουν βασιστεί σε εκατοντάδες αιτήματα-προτάσεις συναδέλφων στα πέντε έτη που λειτουργεί η Ένωση.

Αυτές ειναι οι προτάσεις της ΕΣΠΕΗΠ προς τα πολιτικά κόμματα

α. Ωράριο εργασίας (οι στρατιωτικοί εργάζονται πέραν του 40ωρου που έχει νομοθετικώς καθοριστεί χωρίς να έχει προβλεφθεί αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση ή κάποιο άλλο ισοσταθμιστικό μέτρο).

β. Ασφαλιστικό Στρατιωτικών (εξακολουθεί να υφίσταται η πλέον αναγνωρισμένη από όλους ασφαλιστικοί αδικία, του Ν.3865/2010, στους καταταγέντες στις Ένοπλες Δυνάμεις τα έτη 1990-1992, ενώ παράλληλα δεν έχει προβλεφθεί μεταβατική περίοδος για τους μετέπειτα καταταγέντες)..Η μάχιμη πενταετία να δίνεται χωρίς καταβολή εισφορών σε όλους τους Στρατιωτικούς εφόσον αφορά έτη στα οποία εχουν εργαστεί γωρίς αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας τους.

γ. Μισθολογική αποκατάσταση των στελεχών με εφαρμογή αποφάσεως ΣΤΕ.

δ. Μεταθέσεις στελεχών(η Ένωσή μας έχει προτείνει το αμετάθετο με την συμπλήρωσης 25ετούς υπηρεσίας).

ε. ΣΟΑ και ΣΟΜΥ για όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν στην παραμεθόριο.

στ. Άμεση χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου και στους Στρατιωτικούς.

ζ. Ενίσχυση των Ταμείων των Στρατιωτικών με αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων ,αποκατάσταση της ομαλής χορήγησης του Εφάπαξ βοηθήματος.


Διαβάστε την επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ ΕΔΩ 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ