Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτές ειναι οι πρώτες γυναίκες Ranger των ΗΠΑ - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

20.08.2015 | 13:09
Οι πρώτες γυναίκες στην ιστορία του στρατού των ΗΠΑ που αποφοιτούν απο την ελίτ σχολή Ranger είναι αποφασισμένοι πολεμιστές που δεν θέλουν καμία ειδική μεταχείριση ή αναγνώριση, όπως αναφέρουν οι οικογένειες τους στα πολλαπλα ΜΜΕ που θέλησαν να πάρουν συνέντευξη απο τις δυο γυναίκες που έχουν γράψει ιστορία.

Η Capt. Kristen Griest, 26, και η υπολοχαγός Σέι Haver, 25, ήταν οι μόνες δύο γυναίκες από τις 19 που πέρασαν το πιο δύσκολο πρόγραμμα του αμερικανικου στρατού.

Οι οικογένειές τους επιβεβαίωσαν την ταυτότητα των δυο γυναικών σε δήλωση τους χθες, Τετάρτη, αν και δεν έχουν ακόμη διοριστεί επίσημα από το στρατό.

«Οι CPT Griest και LT Haver είναι ακριβώς όπως όλοι οι στρατιώτες της τάξης 8-15 (Class 8 -15) - χαρούμενες, ανακουφισμένες, και έτοιμες για κάποιο καλό φαγητό και ύπνο," είπαν οι οικογένειές τους "Όπως όλοι αυτοι που θα αποφοιτήσουν, την Παρασκευή, είναι εξαιρετικοί στρατιώτες και ισχυροι συμπαίκτες. "
«Το ταξίδι τους ήταν συναρπαστικό και πολύ κουραστικό και όπως ακριβώς εκπαιδεύονται ως ομάδα, θέλουν να γιορτάσουν ως ομάδα."

Lt Shaye HaverCaptain Griest κατα την διάρκεια του προγράμματος
Captain Griest παίζοντας σκάκι

Captain Griest (αριστερά) με συναδέλφους τον Δεκέμβρη  Shaye Haver


Οι παρακάτω φωτογραφίες που ακολουθούν ειναι των δυο γυναικών κατα την διάρκεια του προγράμματος. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο, με 19 γυναίκες και 381 άντρες, και έχει έδρα το Οχυρό Μπένινγκ, στην πολιτεία Τζόρτζια. Συμπεριλαμβάνει εκπαίδευση σε δάση, βουνά και έλη της πολιτείας της Φλόριντα. Οι καταδρομείς του στρατού είναι στρατιώτες σε ετοιμότητα που έχουν εκπαιδευτεί σε δύσκολα φυσικά περιβάλλοντα και συχνά στέλνονται σε στόχους ειδικών αποστολών
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει "ένα τεστ σωματικής αντοχής που περιλαμβάνει 49 push-ups, 59 κοιλιακούς, τρέξιμο 8 χιλ. (5 μίλια) σε 40 λεπτά, 6 έλξεις στο μονόζυγο με κλειστή λαβή, τεστ κολύμβησης, τεστ καθοδήγησης στο έδαφος, περπάτημα 19,3 χιλ. (12 μίλια) σε τρεις ώρες, αρκετοί δρόμοι μετ' εμποδίων, τέσσερις μέρες αναρρίχησης βουνών, τρεις ρίψεις με αλεξίπτωτο, τέσσερις εναέριες επιθέσεις σε ελικόπτερα, πολλαπλές κινήσεις σε φουσκωτά, και 27 μέρες αναπαραστάσεων περιπολιών εν ώρα μάχης". Διαβάστε: Δύο γυναίκες γράφουν ιστορία στην επίλεκτη μονάδα Ranger των ΗΠΑ

Πηγη - Washington Post / US ARMY / NY Daily News
Μετάφραση/Απόδοση - OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ