Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Ποια είναι η στρατιωτική εκπαίδευση του πρίγκιπα Καρόλου της Ουαλίας - ΦΩΤΟ

09.05.2018 | 19:50
H πρώτη επίσημη επίσκεψή του πρίγκiπα της Ουαλίας Καρόλου και της συζύγου του, Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς είναι γεγονός. To πριγκιπικό ζεύγος έφτασε σήμερα Τετάρτη 9 Μαίου 2018 στη χώρα μας έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Eνόψει της επίσκεψης του Καρόλου ανατρέξαμε στο βιογραφικό του πρίγκιπα και συγκεκριμένα στη στρατιωτική του εκπαίδευση.

Σημειώνεται ότι ως είθισται οι βασιλείς ανέκαθεν είχαν στρατιωτική εκπαίδευση και ακολουθούσαν στρατιωτική καριέρα. Τι στρατιωτική εκπαίδευση έλαβε ο Κάρολος; Ακολουθεί σύντομη αναφορά στη στρατιωτική του εκπαίδευση. 

Τα χρόνια στη RAF

Φωτογραφία από την εκπαίδευση του πρίγκιπα με το ελικόπερο Chipmunk


Ακολουθώντας την βασιλική παράδοση, που θέλει τους γαλαζοαίματους να λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση ο πρίγκιπας Κάρολος υπηρέτησε στο ναυτικό και την αεροπορία της Βρετανίας. Έχοντας λάβει βασική εκπαίδευση στην Βρετανική Βασιλική Αεροπορία, εισήχθη στις 8 Μαρτίου 1971 στο Κολέγιο Κράνγουελ της Αεροπορίας για να εκπαιδευτεί ως πιλότος αεροσκαφών τζετ.

Διαβάστε επίσης: Όταν ο πρίγκιπας Κάρολος εκπαιδευόταν ως πιλότος της RAF - Βίντεο ντοκουμέντο

 
Φωτογραφία: Κάρολος στο ελικόπτερο chipmunk. Από το μουσείο της RAF.
Στο Βασιλικό Ναυτικό

Παράλληλα, το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους ξεκίνησε τη ναυτική του σταδιοδρομία, με την παρακολούθηση ενός κύκλου μαθημάτων έξι εβδομάδων στο Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο στο Ντάρτμουθ και στη συνέχεια, με την υπηρεσία του στα πλοία Νόρφολκ (D21), Μινέρβα (F45) και Τζούπιτερ (F60).

To 1974 πιστοποιήθηκε και ως πιλότος ελικοπτέρων στο Βασιλικό Αεροναυτικό Σταθμό του Γιόβιλτον και έπειτα το 1974, λίγο πριν την ένταξή του στην 845 Αεροναυτική Μοίρα του αεροπλανοφόρου Χέρμις (R12). Σταμάτησε να πετάει μετά από ατύχημα που είχε με ένα BAe 146.

Φωτογραφία από το pinterest. Τα χρόνια στο Ναυτικό


Στις 9 Φεβρουαρίου 1976 ανέλαβε τη διοίκηση του ναρκοθηρευτικού Μπρόνινγκτον (M1115) για τους τελευταίους δέκα μήνες ενεργού συμμετοχής του στο ναυτικό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μέσα της δεκαετίας του 1970 είχε εκφράσει το ενδιαφέρον να υπηρετήσει ως Κυβερνήτης-Στρατηγός της Αυστραλίας, κάτι που ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την Αυστραλία τότε.

Φωτογραφία από pinterestAξίζει να τονίσουμε ότι ο πατέρας του Φίλιππος είχε υπηρετήσει στη μάχη της Κρήτης μεταξύ άλλων κατά τη Διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου και κατέχει πλήθος ηθικών αμοιβών από την εποχή εκείνη. 


wikipedia, https://aviation-safety.net/wikibase/wiki.php?id=187927 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ