Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Αυτό είναι το μόνο μαχητικό που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το F-22 - BINTEO

24.11.2017 | 09:58
Το μόνο μαχητικό που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το F22 είναι για πολλούς η πιο εξελιγμένη μορφή του, το YF-23. Γιατί το μαχητικό αυτό θεωρείται ακόμα πιο προηγμένο από το F-22;

Το YF-23 κατασκευή της Northrop, θεωρείται ότι άγγιζε την ... έκτη γενιά μαχητικών. Αξίζει να τονίσουμε ότι ένα ρωσικό T-50 το σχέδιο του οποίου αναπτύχθηκε μετά από 10 χρόνια του μοιάζει σε αρκετά σημεία.  Τελικά όμως, δύο μόνο πρωτότυπα F23 κατασκευάστηκαν, με τα χαρακτηριστικά ονόματα «Black Widow II» και «Gray Ghost» και το F-22 ήταν αυτό το οποίο επικράτησε στο διαγωνισμό της USAF...

Για την ιστορία

Στη δεκαετία του 1980, η αεροπορία των ΗΠΑ άρχισε να ψάχνει για έναν αντικαταστάτη των ήδη υπαρχόντων μαχητικών αεροσκαφών της, ιδίως για την αντιμετώπιση της ΕΣΣΔ, η οποία διέθετε τα προηγμένα για την εποχή εκείνη, Sukhoi Su-27 και MiG-Μικογιάν 29. Πολλές εταιρείες υπέβαλαν προτάσεις σχεδιασμού στη αεροπορία των ΗΠΑ, όμως επελέγησαν οι προτάσεις των Northrop και Lockheed. Η Northrop συνεργάστηκε με την McDonnell Douglas για την ανάπτυξη του YF-23, ενώ η Lockheed, η Boeing και η General Dynamics συνεργάστηκαν για την ανάπτυξη του YF-22.

O μεγάλος χαμένος του διαγωνισμού της USAF στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, ήταν το YF-23, το ακόμα πιο προηγμένο μαχητικό από το F-22, το οποίο όμως τελικά έχασε τον διαγωνισμό. Ένας λόγος που έχασε το διαγωνισμό είναι επειδή εφάρμοζε τεχνολογίες οι οποίες ενείχαν υψηλό ποσοστό τεχνολογικού ρίσκου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα ενδιαφέρον βίντεο που αλιεύσαμε από το youtube το οποίο  εξηγεί γιατί και πως το  YF-23 θα μπορούσε να αντικαταστήσει το F-22 στο μέλλον. Το βίντεο δημοσιεύτηκε στις αρχές του μήνα.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ