Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Οι χαμένες ψυχές του υποβρυχίου Σαν Χουάν - Έκρηξη έστειλε το υποβρύχιο στον βυθό

24.11.2017 | 14:52
Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες του πληρώματος του Σαν Χουάν, του υποβρυχίου που χάθηκε στην περασμένη εβδομάδα. Οι ελπίδες ότι θα βρεθούν ζωντανοί, χάθηκαν.Το BBC σε ρεπορτάζ του τόνισε ότι «οι ελπίδες πως μπορεί να βρεθούν ζωντανά τα 44 μέλη του πληρώματος έχουν διαλυθεί, αφού το ναυτικό ανακοίνωσε ότι έχει εντοπιστεί έκρηξη».

Ανάμεσα στους νεκρούς η 35χρονη επικεφαλής όπλων Eliana Maria Krawczyk, η οποία πρόκειται για την πρώτη γυναίκα αξιωματικό υποβρυχίου της Αργεντινής και ο 45χρονος πλοίαρχος Pedro Martin Fernandez. O 25χρονος Luis Niz ο οποίος θα παντρευτόνταν στις 7 Δεκεμβρίου τη στρατιωτικό Alejandra Morales αλλά και ο 35χρονος Fernando Santilli ο οποίος είχε γίνει πρόσφατα μπαμπάς. Επίσης Ο 32χρονος Renzo Martin Silva σχεδίαζε να παντρευτεί τη στρατιωτικό Maria Eugenia Ulivarri Rodi.

Η επιβεβαίωση από το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής πως σημειώθηκε έκρηξη κατά τις πρώτες ώρες εξαφάνισής του από τα ραντάρ, αν και δεν θεωρείται 100% εξακριβωμένη, έφερε ανείπωτο πόνο και δάκρυα στους συγγενείς, που από την περασμένη Τετάρτη αγωνιούσαν για νέα των δικών τους ανθρώπων.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν συγγενείς ότι τους τηλεφώνησαν και τους ενημέρωσαν πως τα μέλη του πληρώματος πέθαναν σε έκρηξη που σημειώθηκε στο υποβρύχιο. Το Ναυτικό της Αργεντινής αρνείται να κάνει εικασίες για τη μοίρα των 44 μελών του πληρώματος. Υποσχέθηκε να συνεχίσει την αναζήτηση για το χαμένο υποβρύχιο.

Το υποβρύχιο ARA San Juan εξαφανίστηκε την προηγούμενη Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, και έκτοτε μια τεράστια επιχείρηση έρευνας και διάσωσης διεξάγεται στον Ατλαντικό Ωκεανό, με την αρωγή αμερικανικών, ρωσικών και βρετανικών δυνάμεων.

Οι φωτογραφίες μελών του  εξαφανισμένου πληρώματος:


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ