Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Aυτός είναι ο διάδοχος του Ερντογάν

22.05.2013 | 00:41
 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς "φωτογραφίζεται" ως ο διάδοχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ηγεσία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Στον τουρκικό Τύπο γράφεται πως ο Κουρτουλμούς θα γίνει πρωθυπουργός σε περίπτωση που ο Ερντογάν μεταπηδήσει στην προεδρία της Τουρκίας.
Απόδειξη της μεγάλης εκτίμησης που του έχει ο Ερντογάν και τον δρομολογεί προς την κατεύθυνση αυτή , είναι πως παρόλο που στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης  εντάχθηκε μόλις πριν από έναν χρόνο, βρέθηκε στις συνομιλίες του τούρκου πρωθυπουργού με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Επίσης σε όλα τα ταξίδια του Ερντογάν βρίσκεται δίπλα του. Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Zaman ηδη τον έχει ανακηρύξει ως διάδοχο. O αρθρογράφος της εφημερίδας, Χουσεϊν Γκιουλέρτζε δήλωσε πως ηδη έχουν ληφθεί oı αποφάσεις.

Παράλληλα παρόμοια δήλωση έκανε ο πρόεδρος του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ο οποίο τόνισε πως " ο Κουρτουλμούς είναι ο διάδοχος του Ερντογάν".
  


Ο Κουρτουλμούς είναι και αυτός «πολιτικό παιδί» του Νετζμετίν Ερμπακάν όπως ο Ερντογάν. Όμως όταν ο τούρκος πρωθυπουργός το 2001 ίδρυε το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν τον ακολούθησε. Αργότερ ίδρυσε το Ηas Partı( Kόμμα της Φωνής του Λαού) το οποίο εξέφραζε μια εκσυγχρονιστική μορφή ισλαμικού κόμματος.

Ο 54χρονος Κουρτουλμούς έχει κάνει μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ είχε και ακαδημαϊκή καριέρα για 3 χρόνια εκεί έχει διδάξει στο πανεπιστήμιο Cornell στις ΗΠΑ. Παράλληλα έχει ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα και στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Το 2012 αποφάσισε να κλείσει το Κόμμα του το οποίο είχε ιδρύσει το 2010 και με τα στελέχη του εντάχθηκε στο AKP του Ερντογάν και αμέσως ορίστηκε αντιπρόεδρος του Κόμματος! Και λίγους μήνες μετά έκατσε στο ίδιο τραπέζι της συνάντησης του Ομπάμα με τον Ερντογάν.
Ο τούρκος πρωθυουργός ο οποίος επέστρεψε από τις ΗΠΑ διέψευσε τα σενάρια αυτά και δήλωσε πως «αυτά είναι σενάρια φαντασίας.. Το Κόμμα μας έχει τα αρμόδια όργανα, ότι απόφαση πάρουν τα όργανα αυτά αυτό θα γίνει. Δεν έχουμε κάποια σκέψη τώρα».

Πάντως η παρουσία του Κουρτουλμούς δίπλα στον Ερντγογάν γίνεται όλο και συχνότερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:


Κυρίαρχος στις δημοσκοπήσεις ο Ερντογάν

Eρντογάν: O μακροβιότερος στην εξουσία τούρκος πρωθυπουργός

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ