Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτός είναι ο αμερικανικός πύραυλος που θέλει να αντιγράψει τον ρωσικό Kalibr

18.02.2019 | 07:30
Να αντιγράψουν τις τρομερές επιδόσεις του ρωσικού πυραύλου Kalibr προσπαθούν οι Αμερικανοί, με τις προσπάθειες τους να εντείνονται μετά την αποχώρηση τους από την συνθήκη INF. Γι' αυτό το λόγο, οι ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα αναβάθμισης των πυραύλων Coyotes.
 
Οι πύραυλοι Coyotes αρχικά δημιουργήθηκαν για να λειτουργήσουν όπως οι σοβιετικοί πύραυλοι MA-31 για εκπαιδευτική χρήση με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ως στόχοι για τα πυραυλικά συστήματα.

Το τμήμα καινοτόμων συστημάτων της αμερικανικής εταιρείας Northrop Grumman έχει καταλήξει σε συμφωνία με την αμερικανική ναυτική διοίκηση (NAVAIR) για να μελετήσει την ενσωμάτωση ενός αναπτυσσόμενου συστήματος στον υπερηχητικό πύραυλο GQM-163A Coyote, το οποίο θα του επιτρέψει να προσομοιάζει περισσότερο στο ρωσικό βλήμα τύπου cruise, Kalibr, ανέφερε το Jane's 360.

Η προτεινόμενη τροποποίηση θα επιτρέψει στον πύραυλο να μιμηθεί καλύτερα πυραυλικές απειλές, όπως το βλήμα Novator 3M54 Klub Kalibr (SS-N-27A «Sizzler»), στο σημείο όπου ο πύραυλος διαχωρίζεται από το τελικό στάδιο εκτόξευσης.

Ο υπερηχητικός πύραυλος GQM-163A Coyote των ΗΠΑ είναι εφοδιασμένος με τον κινητήρα στέρεου καυσίμου Hercules MK 70.

Ο πύραυλος δημιουργήθηκε με βάση το ρωσικό βλήμα MA-31, μια μετατροπή του πυραύλου «στόχου» μέσου βεληνεκούς Kh-31, που αναπτύχθηκε από τη Σοβιετική Ένωση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Πηγή Sputnik

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ