Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνει τους Γάλλους στρατιώτες στο Μάλι ο Ολάντ

15.01.2013 | 10:06
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα από το Αμπού Ντάμπι πως ο αριθμός των γάλλων στρατιωτών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στο Μάλι είναι 750 και αναμένεται να αυξηθεί.

"Αυτήν την στιγμή, έχουμε 750 άντρες και ο αριθμός τους θα αυξηθεί...ώστε στη συνέχεια και όσο πιο σύντομα γίνεται να παραδώσουμε στις αφρικανικές δυνάμεις", τόνισε ο γάλλος πρόεδρος στους δημοσιογράφους στη διάρκεια επίσκεψης του στη ναυτική βάση "Στρατόπεδο της Ειρήνης" στο Αμπού Ντάμπι, όπου έχουν αναπτυχθεί οι γαλλικές δυνάμεις.

"Η Γαλλία θα συνεχίσει να έχει χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις", πρόσθεσε ο Ολάντ, σύμφωνα με τον οποίο η ανάπτυξη των αφρικανικών δυνάμεων θα χρειαστεί "τουλάχιστον μια εβδομάδα".

Ο γάλλος πρόεδρος είπε ακόμα πως "οι νέες επιθέσεις στη διάρκεια της νύχτας πέτυχαν το στόχο τους στο Μάλι", όπου οι ισλαμιστές αντάρτες εγκατέλειψαν χθες Δευτέρα τις μεγαλύτερες πόλεις του Βορρά, τις οποίες είχαν υπό τον έλεγχό τους, αλλά κατέλαβαν την περιοχή Ντιαμπαλί, 400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπαμάκο.

Η επίσκεψη του Ολάντ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ως βασικό θέμα την γαλλική επέμβαση στο Μάλι.


Από την πλευρά του, ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς υπογράμμισε πως περιμένει από τις χώρες του Κόλπου να βοηθήσουν στην αφρικανική εκστρατεία εναντίον των ανταρτών στο Μάλι, με την παροχή υλικής και οικονομικής βοήθειας.

Ο Φαμπιούς πρόσθεσε πως η παρουσία των γαλλικών δυνάμεων στο Μάλι δεν θα κινητοποιήσει την στρατολόγηση από την πλευρά της αλ Κάιντα στην περιοχή.

Ο ίδιος συμπλήρωσε πως οι δωρητές θα συναντηθούν στα τέλη Ιανουαρίου για να συζητήσουν την χρηματοδότηση της αφρικανικής επιχείρησης εναντίον των ανταρτών που συνδέονται με την αλ Κάιντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Η Γαλλία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις στο Μαλι",λέει ο Ολάντ

ΒΙΝΤΕΟ: Όλα για τη γυναίκα που "έπιασε" τον Μπιν Λάντεν


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ