Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος: Απαιτείται "εντατικοποίηση προσπαθειών κατά της εμπορίας ανθρώπων"

17.10.2016 | 19:06
 Έκκληση για ανανέωση των κοινών προσπαθειών με σκοπό την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, κάνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής ημέρας, κατά της εμπορίας ανθρώπων.

"Η εμπορία ανθρώπων πρέπει να σταματήσει", δήλωσε ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και τόνισε ότι "σήμερα, οι νέες τάσεις απαιτούν εντατικοποίηση των προσπαθειών από όλους μας: Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, ιδίως τα πλέον ευάλωτα άτομα, όπως γυναίκες και ασυνόδευτα παιδιά, υποφέρουν γνωρίζοντας τρομακτικές εμπειρίες στα χέρια των διακινητών. Τα κέρδη από την εκμετάλλευση τους καταλήγουν στα ίδια δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος που καταπολεμούμε καθημερινά με τις πολιτικές μας στον τομέα της ασφάλειας. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, στηρίζοντας τα κράτη μέλη μας σε αυτόν τον αγώνα, νομικά, επιχειρησιακά και οικονομικά. Το οφείλουμε σε κάθε ένα θύμα ξεχωριστά".

Με την ευκαιρία αυτή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε σήμερα μια συνολική ανασκόπηση των έργων για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων που χρηματοδοτήθηκαν από την Επιτροπή επί δέκα χρόνια, από το 2004 έως το 2015.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ