Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος - Γεωργιάδης: Τι συζήτησαν για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και το ΕΣΥ - ΒΙΝΤΕΟ

08.08.2013 | 17:03
Τι συζήτησαν και τι αποφάσισαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Υγείας στην συνάντηση που είχαν στο ΥΠΕΘΑ. Την ενισχυση των εφημερειών των “πολιτικών” νοσοκομείων όσο τουλάχιστον διαρκεί η κινητικότητα σ΄ αυτά και η υποστήριξη της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας κατοίκων ακριτικών νησιών.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις Αβραμόπουλου:

•Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο πλαίσιο της συνεχούς φροντίδας, της μέριμνας για όλους τους κατοίκους των Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, έχει δημιουργήσει μια διακλαδική ομάδα υγειονομικού προσωπικού, που αποτελείται από τρεις έως τέσσερις εξειδικευμένους ιατρούς με τον απαραίτητο ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό η οποία επισκέπτεται τις ακριτικές νήσους με τις ανεπτυγμένες ναυτικές μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.  

•Ήδη για τον Αύγουστο του 2013 έχει προγραμματιστεί ο Άγιος Ευστράτιος και τα Ψαρά, ενώ για τους λοιπούς μήνες του έτους η Κάσος, η Κάρπαθος, οι Λειψοί, οι Φούρνοι, η Αστυπάλαια, η Χάλκη  και το Καστελόριζο. 

•Αποφασίσαμε επίσης την υπογραφή ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας ανάμεσα στα δύο Υπουργεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των ακριτικών Μικρονήσων του Ανατολικού Αιγαίου, με την περιοδική διάθεση οπλιτών ιατρών σε εβδομαδιαία βάση, καθώς και εξειδικευμένων Στρατιωτικών Ιατρών, κατά περίπτωση και ανάλογα με τις δυνατότητες των Σχηματισμών της ΑΣΔΕΝ.

•Με μέριμνα του Υπουργείου Υγείας θα διατίθεται το απαραίτητο  φαρμακευτικό υλικό καθώς και οι χώροι εξέτασης εκεί όπου υπάρχουν  κέντρα υγείας και αγροτικά ιατρεία.

•Αποφασίσαμε ακόμη την υγειονομική υποστήριξη των νοσοκομείων του ΕΣΥ, στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια της κινητικότητας-διαθεσιμότητας, με ενίσχυση της εφημερίας των νοσοκομείων. Αυτό το τελευταίο είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μέτρο.

Από την πλευρά του ο  Α ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ επεσήμανε ότι  “ήρθαμε εδώ, κατά βάση, για δύο θέματα. Το πρώτο, η υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο Υπουργείων, έτσι ώστε να συντονίσουμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις δυνάμεις μας για την παροχή των βελτίστων δυνατών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών και θέλω να ευχαριστήσω  τον κύριο Υπουργό, γιατί έδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία σε αυτό το θέμα...
        
Επίσης, το δεύτερο θέμα, πλην του πρωτοκόλλου, ήταν η συμμετοχή του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης στην εκπόνηση του σχεδίου των 15 ημερών, κατά την διάρκεια των οποίων θα υπάρχει κινητικότητα στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Εμείς ως Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το ΕΚΕΠΥ, φτιάχνουμε ένα πλήρες σχέδιο, ώστε να λειτουργήσουν οι εφημερίες αυτές τις 15 μέρες κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να μην υπάρχει η παραμικρή ανησυχία στους πολίτες για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας.
 


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ