Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος για ελληνική αμυντική βιομηχανία στους Ευρωπαίους

06.09.2013 | 18:02

Την ανάγκη ύπαρξης αλλά και τις δυνατότητες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας -που πάντως είναι έτοιμη να κλείσει- ανέλυσε στην σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.
           
“Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τους ομολόγους μου για τις δυνατότητες της ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και να υπογραμμίσω, να επισημάνω την ανάγκη διατήρησής της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή”, δήλωσε ο Αβραμόπουλος.
           
Ο Βενιζέλος στην ίδια γραμμή
Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετέχει, στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Βίλνιους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ελληνικού υπουγρείου Εξωτερικών, κατά την πρώτη συνεδρίαση με αντικείμενο την Κοινή Πολιτική Ασφαλείας και Άμυνας, ο κ. Βενιζέλος είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική για τη θαλάσσια ασφάλεια - ζήτημα που συνδέεται και με τη θαλάσσια πολιτική ως προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική και τεχνολογική βάση, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους ομολόγους του για το ζήτημα που έχει τεθεί σε σχέση με την ελληνική αμυντική βιομηχανία, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μόνο με δημοσιονομικά και χρηματοοικονομικά κριτήρια στο βαθμό που καλύπτει στρατιωτικές ανάγκες, άρα εντάσσεται στη λογική της Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ