Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος για Τουρκία: Σε ειδική διαχειριστική αρχή η ευθύνη για τα τρία δισ.

09.02.2016 | 07:04
Ειδική διαχειριστική αρχή θα αναλάβει την κατανομή των τριών δισ. που δίδονται στην Τουρκία για την ενίσχυση των προσφύγων, αποκάλυψε ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ υπογράμμισε ότι «τα τρία δισ. είναι βοήθεια για τους πρόσφυγες» και όχι προς την Άγκυρα.

Μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, προανήγγειλε ότι θα στείλει επιστολή σε όλες τις χώρες που δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους στο μεταναστευτικό, ώστε να συμμορφωθούν. Αποκάλυψε επίσης ότι σχεδόν 500 εκατ. ευρώ προορίζονται για την Ελλάδα, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ διευκρίνισε ότι βρίσκονται αδρανή σε λογαριασμούς.

Ερωτηθείς γιατί δεν δημιουργούνται hotspots στην Τουρκία, εξήγησε ότι μπορούν να γίνουν μόνο εντός συνόρων της Ε.Ε., γι’ αυτό και δημιουργούνται σε Ελλάδα και Ιταλία. Εκτίμησε επίσης ότι αν τα hotspots είχαν γίνει νωρίτερα, θα είχαν δημιουργηθεί πολύ λιγότερα προβλήματα.

Η Ελλάδα έχει υποβάλλει 15 αιτήματα για χρηματοδότηση και έχουν εγκριθεί τα 14 από αυτά, ύψους 29 εκατ. ευρώ, ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης. Παράλληλα, επανέλαβε ότι ποτέ δεν τέθηκε επισήμως θέμα για έξοδο κάποιας χώρα από τη Σένγκεν, ενώ υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. δεν προσπαθεί να εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε επίσης ότι η Ελλάδα δικαιούται επαίνους για τη στάση της στο προσφυγικό. Κλείνοντας, τόνισε ότι η χώρα δεν είναι μόνη της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, καθώς όπως τόνισε, είναι μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ