Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενόχλησε τους Τούρκους το "χουνέρι" Αβραμόπουλου στον Νταβούτογλου

11.10.2012 | 14:33
Ενόχλησε κάποιους στην Τουρκία το ''χουνέρι'' που 'εκανε ο Υπ. Εξωτερικών κ Δημ Αβραμοπουλος με την επεναφορά του πίνακα που είχε αφαιρέσει παλιότερα ο τότε υπουργός Γ.Παπανδρέου για να μην υπάρξει πρόκληση των Τούρκων και να προωθηθεί η ελληνοτουρκική προσέγγιση.

Η τουρκική εφημερίδα Turkiye προβάλλει το θέμα στην πρώτη σελίδα με τον τίτλο « Η ντροπή του Έλληνα Υπουργού με τον πίνακα» και δημοσιεύει φωτογραφία των δύο Υπουργών ενώ κάθονται κάτω από τον πίνακα που απεικονίζει φάση από τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1912. Στο δημοσίευμα γράφει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ Αβραμόπουλος ξαναέβαλε στην θέση του, πριν από την επίσκεψη Νταβούτογλου, τον πίνακα αυτό ο οποίος είχε αφαιρεθεί πριν από 13 χρόνια σε ένδειξη χειρονομίας καλής θέλησης προς την Τουρκία. Στηνσυνέχεια του  δημοσιεύματος στις εσωτερικές σελίδες υπάρχει ο τίτλος «Ντροπή με τον πίνακα στην συνάντηση κορυφής για την ειρήνη» .
 
Επίσης η εφημερίδα Η Hurriyet δημοσιεύει χωρίς ουσιαστικά σχόλια ανταπόκριση  με τον τίτλο « Συναντήθηκαν κάτω από εκείνο τον πίνακα» Στον υπέρτιτλο γράφει ότι η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ πραγματοποιήθηκε κάτω από τον πίνακα που απεικονίζει τον ελληνοτουρκικό πόλεμο, τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου επι εποχής του είχε κατεβάσει από την θέση εκείνη σε ένδειξη χειρονομίας καλής θέλησης για την Τουρκία.
 
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κατά την χθεσινή συνάντηση αποφασίστηκε να δοθεί νέα ώθηση στην ελληνοτουρκική προσέγγιση που είχε ατονήσει τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την οικονομική κρίση και τις εκλογές στην Ελλάδα. Ομως -συνεχίζει-  η συνάντηση έγινε κάτω από τον πίνακα τον οποίο ο Γιώργος Παπανδρέου είχε βγάλει από την θέση του πριν από 13 χρόνια ως χειρονομία καλής θέλησης για τον τότε υπ. Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ. Ο κ Αβραμόπουλος όταν ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα είχε ζητήσει να τοποθετηθεί στην θέση του ο πίνακας αυτός του Βασίλη Χατζή. Παρά τον πίνακα- συνεχίζει το ρεπορταζ-  η συνάντηση διεξήχθη σε θετική ατμόσφαιρακαι ο κ.Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία και η Ελλάδα διαθέτουν ένα κοινό όραμα με το οποίο μπορούν να προχωρήσουν χέρι με χέρι .
  

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ