Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος σε Λήμνο και Αη Στράτη με μήνυμα προς Άγκυρα και χρυσαυγίτες στρατηγούς

17.06.2014 | 00:01
Στην Λήμνο και στον Αη Στράτη πάει την Πέμπτη ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μαζί του ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς. Και το μήνυμα της επίσκεψης δεν έχει παραλήπτες μόνο τους Τούρκους οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά “λυσσάξει” τους τελευταίους μήνες. Έχει μήνυμα και προς το εσωτερικό της χώρας .

Η επίσκεψη Αβραμόπουλου μετά από την Λήμνο στον Αη Στράτη μαζί με τους δύο Αρχηγούς περιλαμβάνει και επίσκεψη στο μουσείο Δημοκρατίας που βρίσκεται στο νησί.
Ο Αβραμόπουλος -ελπίζουμε και οι Αρχηγοί που τον συνοδεύουν- έχει κατανοήσει ότι το πλήγμα που δέχτηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις από την παρουσία δύο απόστρατων στο ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής δεν είναι αμελητέο. Και η επίσκεψη στο μουσείο Δημοκρατίας θα είναι ένα μήνυμα πως αυτοί αποτελούν μειοψηφία . Εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα που θέλει τις ΕΔ να έχουν απαλλαγεί -σχεδόν- ολοκληρωτικά από τα θλιβερά “σταγονίδια”. Κι ένα μήνυμα ότι τέτοιες απόψεις και συμπεριφορές απλά δεν είναι αποδεκτές στο χώρο του στρατεύματος. Όταν η ίδια η Λεπέν δεν θέλει να έχει σχέση με το κόμμα που επέλεξαν οι κύριοι Συναδινός και Επιτήδειος ,όλα αυτά μοιάζουν αυτονόητα ίσως,αλλά η επίσκεψη Αβραμόπουλου έχει τη σημασία της.

Τι είναι το Μουσείο Δημοκρατίας

Το Μουσείο Δημοκρατίας είναι το πρώτο δημόσιο ελληνικό μουσείο για μια κρίσιμη, από πολιτική και κοινωνική άποψη, περίοδο της νεώτερης ιστορίας μας. Ως έδρα του επιλέχθηκε το νησί του 'Αη-Στράτη, καθώς για ένα μεγάλο διάστημα - από τις αρχές της δεκαετίας του 1930 έως και το 1943 και από το 1948 έως το 1963 - ήταν τόπος υποδοχής πολιτικών εξορίστων.
Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Μουσείο, είχε χτιστεί αρχικά ως διδακτήριο - ήταν το πρώτο του νησιού. Στα χρόνια του εκτοπισμού πολιτικών εξορίστων στον 'Αη-Στράτη χρησιμοποιήθηκε ως αναρρωτήριο. Ο σεισμός του 1968 προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στο κτήριο με αποτέλεσμα την εγκατάλειψή του. Το 2005 άρχισαν οι εργασίες για την αναστήλωσή του από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών ΄Εργων Β. Αιγαίου του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο του 2007.
Τη συγκέντρωση των εκθεμάτων και την οργάνωση του Μουσείου ανέλαβε η Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμη:


Δεν πιστεύει τίποτα για την Χρυσή Αυγή ο Επιτήδειος79.743 γιατί στο 9,4 της Χρυσής Αυγής ! Όσοι και οι νεκροί στις μάχες με Ιταλούς και ναζί


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ