Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος - Χέϊγκελ: Αναβάθμιση Σούδας, έρχονται UAV's και άρματα μάχης Abrams

22.08.2014 | 00:43

Αναβάθμιση της Σούδας που δείχνει ότι η μεταστάθμευση μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών είναι πολύ πιθανή προέκυψε από την συνάντηση του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον αμερικανό ομόλογό του στο Πεντάγωνο.

Η αμερικανική πλευρά όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ευχαρίστησε την Ελλάδα για την χρήση της βασης της Σούδας στην οποία όμως φαίνεται ότι δίνουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία και βαρύτητα.

Από την ελληνική πλευρά δεν δίνονται λεπτομέρειες για τα όσα ειπώθηκαν και κυρίως για το πόσο ξεκάθαρη ήταν η απάντησή μας για την μεταστάθμευση των UAV’s.

Η Ουάσινγκτον εξήρε την στάση που έχει τηρήσει η Ελλάδα στην περιοχή που κρίνεται “σταθεροποιητική”. Ο Τσακ Χέϊγκελ ζήτησε από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο την άποψή του για τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή ,κάτι που είχε κάνει και πέρυσι στην συνάντηση των δύο στο Πεντάγωνο. Σε γενικές γραμμές η ελληνική αντιπροσωπεία εμφανίζεται εξαιρετικά ικανοποιημένη από την επαφή.

Σ΄ ότι αφορά στους εξοπλισμούς; Σε δυο μήνες έρχονται 90 άρματα μάχης Abrams και ο Αβραμόπουλος ζήτησε ταχέα σκάφη για το ΠΝ.

Διαβάστε ακόμη:

Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών: "Έρχονται χακί κατάσκοποι" να καλύψουν το κενό της ΕΥΠ

Τι θα πει ο Αβραμόπουλος στον Χέϊγκελ στο ραντεβού του Πενταγώνου

Πότε φεύγει ο Κωσταράκος αν εκλεγεί πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του NATO 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ