Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αβραμόπουλος: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εντός συνταγματικού τόξου"

20.09.2013 | 16:16
Με ένα ξερό όχι ο ΥΕΘΑ Δημητρης Αβραμόπουλος τέθηκε απέναντι απο την άποψη του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Χρυσανθου Λαζαριδη ο οποίος ειχε βάλει στην ίδια μοίρα τη ΧΑ και το ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά απο την επαφή που ειχε με το Κάρολο Παπούλια ο ΥΠΕΘΑ ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου. "Όχι" είπε χωρίς να επεκταθει.

Όλη η δήλωση Αβραμόπουλου :


Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ:
Ενημέρωσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις γενικότερα, για το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος τους αυτές τις δύσκολες ώρες για την ευρύτερη περιοχή μας και όχι μόνο.

Γνωρίζετε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας.

Από την άλλη μεριά όμως, με την ετοιμότητα και το αξιόμαχό τους, είναι πάντοτε στην υπηρεσία της διεθνούς νομιμότητας και του διεθνούς δικαίου.

Η δημοσιονομική συγκυρία δεν έχει επηρεάσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο εύψυχον του στρατεύματος. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υψηλή αίσθηση του εθνικού τους καθήκοντος.

Παρά το γεγονός ότι η πίεση είναι ασφυκτική, σε ό,τι αφορά τα δημοσιονομικά μέτρα, το αμυντικό μας σύστημα είναι ένα εκ των καλύτερων στην Ευρώπη. Και από την ώρα που η Πολιτεία -και αυτή είναι η δικιά μας έγνοια και αποστολή- καταφέρνει να διατηρήσει το αμυντικό μας σύστημα στο επίπεδο που βρίσκεται, τότε πραγματικά η αποστολή τους μπορεί να εκπληρώνεται με επιτυχία και οι Έλληνες πολίτες, πάνω απ΄ όλα, να αισθάνονται ασφαλείς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλω να σας ρωτήσω το εξής. Δεν ξέρω εάν συμφωνείτε ή όχι με τη θεωρία των δύο άκρων, αλλά θα ήθελα την άποψή σας γι΄ αυτή τη συζήτηση που έχει ανοίξει και για το κατά πόσο υπάρχει πεδίο, ούτως ώστε με βάση τα τελευταία γεγονότα που έχουν συμβεί, η Χρυσή Αυγή να τεθεί εκτός νόμου.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, με κορύφωση την εγκληματική ενέργεια στο Κερατσίνι, μας στέλνει ιδιαίτερα ανησυχητικά μηνύματα. Διακυβεύεται η συνταγματική τάξη, η Δημοκρατία μας, η κοινωνική γαλήνη, η εθνική ενότητα. Πρέπει πάση θυσία αυτά να διασφαλισθούν και εκτιμώ ότι είναι χρέος όλων ανεξαίρετα των πολιτικών δυνάμεων, να ορθώσουν ένα τείχος μπροστά σε αυτήν την απειλή.

Η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολες στιγμές. Ετούτη την ώρα έχουμε όλοι υποχρέωση να υπερασπισθούμε αυτά που κατέκτησε ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια, με πρώτη την ίδια την Ελληνική Δημοκρατία και τη συνταγματική τάξη. Όλα αυτά, κάτω από συνθήκες εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και βεβαίως, της απαραίτητης κοινωνικής γαλήνης.

Η Ιστορία στο παρελθόν, μας είχε επιφυλάξει ιδιαίτερα δύσκολες και τραγικές στιγμές, οσάκις ξεφύγαμε από αυτόν το δρόμο.

Η δική μας γενιά έχει υποχρέωση να σταθεί όρθια και να μην επιτρέψει σε τίποτα να απειλήσει τη Δημοκρατία, την εθνική ενότητα και την κοινωνική μας συνοχή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου;

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ