Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αχτσιόγλου: Ρεκόρ 18 ετών σε νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

01.03.2019 | 14:43
Ρεκόρ που κρατούσε από τον Φεβρουάριο του 2001 καταγράφηκε τον περασμένο μήνα στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τις νέες θέσεις εργασίας, υπογραμμίζει η αρμόδια υπουργός Έφη Αχτσιόγλου την Παρασκευή (1.3.2019).

Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η κ. Αχτσιόγλου “ο Φεβρουάριος έκλεισε με ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του συστήματος »ΕΡΓΑΝΗ» στον ιδιωτικό τομέα τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν περίπου 28.000 νέες θέσεις εργασίας. Η επίδοση αυτή είναι η υψηλότερη για τον μήνα Φεβρουάριο από το 2001 έως σήμερα”.

“Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς που αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό, διαψεύδει παταγωδώς όσους καταστροφολογούσαν ότι η αύξηση των μισθών θα προκαλέσει απολύσεις” υπογραμμίζει η υπουργός Εργασίας.

“Αντιθέτως”, όπως σημειώνει η κ. Αχτσιόγλου, “η αύξηση του κατώτατου μισθού συνοδεύτηκε με εκτόξευση στις προσλήψεις. Αυτό αποδεικνύει ότι μπορούμε να έχουμε μία αγορά εργασίας όπου και νέες θέσεις εργασίας να δημιουργούνται και οι εργαζόμενοι να αμείβονται αξιοπρεπώς”.

Πηγή: Newsit.gr 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ