Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αύξηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας αποφάσισαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

08.07.2018 | 12:31
 Επεκτάθηκε η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία σε 16 μήνες για νέους άνδρες που κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου και άνω, δήλωσε το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Προηγουμένως η στρατιωτική θητεία ήταν 12 μήνες.

Η υποχρεωτική στράτευση για όλους τους νέους άνδρες των ΗΑΕ ηλικίας 18 έως 30 ετών εισήχθη το 2014. Οι γυναίκες της ίδιας ηλικιακής ομάδας μπορούν εθελοντικά, όπως και οι άνδρες ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών να καταταχθούν στον στρατό.

Οι φοιτητές του πανεπιστημίων και κολεγίων μπορούν να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους πριν ξεκινήσουν την θητεία τους και όλοι οι εργοδότες υποχρεούνται να επιτρέπουν στον κάθε πολίτη να ολοκληρώσει τη θητεία του χωρίς να διακινδυνεύσει τη δουλειά του. Οι εργαζόμενοι μπορούν να αντικατασταθούν προσωρινά, αλλά πρέπει να τους δοθεί η ίδια δουλειά μόλις επιστρέψουν.

Οι μισθοί, τα επιδόματα, τα μπόνους, οι συντάξεις ή άλλα δικαιώματα και προνόμια εξακολουθούν να καταβάλλονται. Οι επιχειρηματίες και οι ειδικευμένοι εργαζόμενοι λαμβάνουν μηνιαίο επίδομα.

Η στρατιωτική θητεία θεωρείται ο κύριος λόγος πίσω από την μείωσε σε ποσοστό 75% των εγκλημάτων που διαπράττονται από τους νέους, τρία χρόνια μετά την εισαγωγή της.

Η πιο δραματική μείωση ήταν στον αριθμό καυγάδων ή συμπλοκών μεταξύ των ατόμων ηλικίας 18 έως 30 ετών που οδήγησαν σε θάνατο ή αναπηρία.

Πηγή: The National

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ