Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα Kornet που οι Ρώσοι πούλησαν σε Ελλάδα αλλά και Τουρκία

22.12.2013 | 00:01
Η αποκάλυψη του Αντώνη Κάντα για την μίζα-μαμουθ των 3 εκατομμυρίων ευρώ έφερε στο προσκήνιο την αγορά των ρωσικών αντιαρματικών Kornet. Επειδή συνήθως όταν για ένα οπλικό σύστημα που αγοράσαμε ακούγεται ότι έπεσε μίζα, έχουμε το κακό συνήθειο να απαξιώνουμε και το όπλο. Στην περίπτωση των Kornet αυτο δεν ευσταθεί.


Το Kornet είναι ένα απόλυτα αξιόπιστο αντιαρματικό. Το κακό είναι ότι οι Ρώσοι το πούλησαν και στη Τουρκία για να αντιμετωπίσουν τα ελληνικά Leopard.

Το σύστημα Kornet αποτελείται από εκτοξευτήρα και κατευθυνόμενους πυραύλους με κεφαλή κοίλου γεμίσματος ή εκρηκτική κεφαλή.

Για την κατεύθυνση της βολής χρησιμοποιείται ειδικό σκοπευτικό θερμικής όρασης.

Ο πύραυλος διαμετρήματος 152 χιλιοστών έχει διπλή θερμοβαρική κεφαλή κοίλου γεμίσματος ή εκρηκτική. Στην πρώτη περίπτωση εξασφαλίζεται η προσβολή των σύγχρονων αρμάτων μάχης και στη δεύτερη – η καταστροφή των ισχυρών οχυρωματικών εγκαταστάσεων . Η κατεύθυνση του πυραύλου γίνεται με τη βοήθεια του συστήματος κατεύθυνσης με την χρησιμοποίηση ακτίνων λέιζερ.

Ένα αντιαρµατικό πυραυλικό σύστηµα Κornet-E είχε χρησιμοποιηθεί στις πολεμικές επιχείρησεις του Ισραήλ στο Νότιο Λίβανο το 2006, από τη Χεζμπολάχ.

 Οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί βρήκαν μερικούς εκτοξευτήρες και αχρησιμοποίητους πυραύλους. Η  Χεζμπολάχ  προμηθεύτηκε Κορνέτ-Ε από τη Συρία. Το Ισραήλ παραδέχτηκε την  προσβολή  46 αρμάτων μάχης    Merkava από τα πυρά του εχθρού σ΄αυτή τη σύγκρουση.

 Εκτός από τον ρωσικό ,τον ελληνικό και το τουρκικό στρατό, με συστήματα Kornet  είναι εξοπλισμένοι οι Στρατοί της Αλγερίας, της της Ινδίας, της Ν. Κορέας και του Περού.
 

Διαβάστε ακόμη:

Τι ζήτησε και πήρε η Ρωσία από την Ελλάδα - Τι αναγνωρίζει η Μόσχα στην ΑθήναΤι θέλουν οι Ρώσοι από την Ελλάδα - Ο υπουργός Άμυνας πρόσωπο με πρόσωπο με Αβραμόπουλο


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ