Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτά είναι τα βίντεο για τα οποία ο Ερντογάν έκοψε το youtube! Εισβολή στη Συρία συζητούσε!

27.03.2014 | 20:32

Αυτά είναι τα δύο επίμαχα βίντεο για τα οποία ο Ερντογάν απέκλεισε τους τούρκους πολίτες από το youtube. Σχέδιο εισβολής στη Συρία συζητά ο Ερντογάν με τους:

• Χακάν Φιντάν, αρχηγό της ΜΙΤ (τουρκικές μυστικές υπηρεσίες).
• Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργό Εξωτερικών.
• Φεριντούν Σινιρλίογλου, γ.γ. του τουρκικού ΥΠΕΞ και διαπραγματευτή της Τουρκίας για διάφορα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.
• Γιασάρ Γκιουλέρ, β’ υπαρχηγό του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Στα βίντεο που παρουσιάζει το ΠΟΝΤΙΚΙ στην ιστοσελίδα του περιγράφονται και οι συνομιλίες που κάνει ο Ενρτογάν:
 
•Στις συνομιλίες αυτών των υψηλότατων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης ακούγεται η φωνή του Τούρκου ΥΠΕΞ να λέει ότι «ο πρωθυπουργός ζητά να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που παρουσιάζεται για να επέμβει η Τουρκία εντός της Συρίας».
 
•Η ευκαιρία για την οποία κάνει λόγο ο Τούρκος ΥΠΕΞ έχει να κάνει με τις απειλές των ομάδων της Αλ Κάιντα που δρουν στη Συρία για επίθεση κατά μιας τουρκικής τιμητικής φρουράς η οποία φυλά τον τάφο του Ορχάν, πατέρα του Οσμάν, γεννήτορα των Οθωμανών. Πρόκειται για μια έκταση 10 στρεμμάτων 40 χιλιόμετρα εντός του συριακού εδάφους, η οποία ανήκει με συνθήκες στην Τουρκία.


•Μετά τον Τούρκο ΥΠΕΞ στο βίντεο ακούγεται ο Χακάν Φιντάν, ο αρχηγός της ΜΙΤ, να λέει ότι, αν χρειαστεί, μπορεί να στείλει 4 ανθρώπους (πράκτορες της ΜΙΤ) για να δημιουργήσουν μια αιτία πολέμου, είτε εκτοξεύοντας πυραύλους από συριακό έδαφος στην Τουρκία είτε οργανώνοντας μια επίθεση κατά της τουρκικής φρουράς του τάφου. Σε άλλο σημείο του βίντεο ο αρχηγός της ΜΙΤ ακούγεται να λέει ότι έχει ήδη στείλει χιλιάδες φορτηγά με εφόδια και πολλούς ανθρώπους του οι οποίοι εμπλέκονται στον συριακό εμφύλιο.
 
•Η «φωνή της λογικής» στη σύσκεψη, η οποία παρουσιάζεται στα εν λόγω βίντεο, είναι αυτή του γ.γ. του τουρκικού ΥΠΕΞ Φεριντούν Σινιρλίογλου, ο οποίος υπογραμμίζει ότι η τουρκική εθνική ασφάλεια έχει εκφυλιστεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς αξιοποιείται για εσωτερική πολιτική κατανάλωση.
 
•Ανάλογη ήταν και η «λογική» του στρατιωτικού της συνάντησης, του Γιασάρ Γκιουρέλ, ο οποίος ζήτησε, αν υπάρξει εμπλοκή, να βασίζεται σε μια ξεκάθαρη αιτία πολέμου. Οι εν λόγω επιτελείς ακούγονται επίσης να συζητούν για τον τρόπο της εμπλοκής, δηλαδή αν θα γίνει επίθεση από αέρος ή με την εισβολή αρμάτων. Επίσης ακούστηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ να ζητά να ενημερωθούν ο ΟΗΕ και το συριακό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για την επικείμενη τουρκική στρατιωτική παρέμβαση. Ωστόσο ο γ.γ. του τουρκικού ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι, αν πρόκειται να γίνει η επέμβαση, τότε δεν θα πρέπει να ενημερωθεί κανείς, διότι θα χαθεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ