Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι η μακρύτερη επιβεβαιωμένη βολή στην ιστορία - ΒΙΝΤΕΟ

02.07.2018 | 06:30
Ένας νεαρός σκοπευτής των Ειδικών Δυνάμεων του Καναδά στο Ιράκ έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μακρύτερη επιβεβαιωμένη βολή στην στρατιωτική ιστορία στην εκπληκτική απόσταση των 2.2 μιλίων. Η λήψη επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα από βιντεοκάμερα και άλλους αισθητήρες. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει στον βρετανό σκοπευτή Craig Harrison, ο οποίος πυροβόλησε έναν μαχητή Ταλιμπάν το 2009 στο Αφγανιστάν, σε απόσταση 1,5 μιλίων.

Ωστόσο, γεννάται ένα εύλογο ερώτημα. Το πως καταφέρνουν αυτοί οι σκοπευτές να πλήττουν στόχους σε τόσο μεγάλες αποστάσεις. Σήμερα, θα εξετάσουμε τους πέντε κορυφαίους παράγοντες που ξεχωρίζουν ένα αρχάριο από ένα έμπειρο σκοπευτή.

1. Ο σωστός εξοπλισμός

Ο ελεύθερος σκοπευτής που πραγματοποίησε αυτή τη βολή, χρησιμοποίησε ένα τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή McMillan TAC-50 από υπερυψωμένη θέση. Ο κατασκευαστής του λέει ότι το δραστικό βεληνεκές του όπλου είναι στα 1.800 μέτρα, περίπου τη μισή απόσταση από εκείνη που πέτυχε το στόχο ο Καναδός σκοπευτής.

2. Spotter

Ένας Spotter δίνει στους σκοπευτές πληροφορίες σχετικά με τη θέση ενός στόχου, τις συνθήκες εδάφους και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειάζεται ο ελεύθερος σκοπευτής. Χρησιμοποιούν κιάλια για να επιλέξουν το στόχο τους, με τον στρατιώτη να χρησιμοποιεί ένα πεδίο πάνω από το τουφέκι του για να κλειδώσει στον εχθρό.

3. Ταχύτητα ανέμου και άλλες καιρικές συνθήκες

Ο Spotter μετρά την ταχύτητα του ανέμου, τις αποστάσεις, το έδαφος, τη θερμότητα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει μια βολή. Έπειτα εναπόκειται στον ελεύθερο σκοπευτή να κλειδώσει το στόχο, να βάλει την αναπνοή του υπό έλεγχο, να ρυθμίσει την απόσταση, να ακούσει τις συμβουλές του spotter για τις καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια να πυροβολήσει.

4. Καμπυλότητα της γης

Η βολή απαιτεί υπολογισμούς στην καμπυλότητα της Γης. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται Coriolis που αναφέρεται στην εκτροπή στην τροχιά της σφαίρας που παράγεται από την περιστροφική κίνηση της Γης.

5. Απόσταση & Χρόνος

Ο ελεύθερος σκοπευτής χτύπησε τον στόχο σε 3.540 μέτρα ή περίπου 2.2 μίλια. Η σφαίρα πήρε λίγο κάτω από 10 υψηλής έντασης, δευτερόλεπτα για να φτάσει στο στόχο της ταξιδεύοντας στα 792 μίλια / ώρα.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εντυπωσιακά πλάνα από το ρεκόρ:Πηγή: Facts Box

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ