Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι η ατζέντα της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία

04.02.2019 | 15:31
Η συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ερντογάν αύριο 5 Φεβρουαρίου, αποτελεί σημείο αναφοράς στις ελληνοτουρκικές σχέσεις εν μέσω εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα αλλά και τεταμένης κρίσης με την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα που θα διαρκέσει δύο ημέρες, την Τρίτη 5 και την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, περιέχει συναντήσεις και επισκέψεις τόσο στην Άγκυρα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα αναχωρήσει αύριο, Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, για την Τουρκία, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου

16:00 Άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο και συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Fuat Oktay.

16:45 Συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Recep Tayyip Erdoğan και εν συνεχεία διευρυμένες συνομιλίες της ελληνικής αποστολής με αξιωματούχους της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

18:50 Δηλώσεις του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

19:30 Δείπνο παρατιθέμενο από τον Πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας προς τιμήν του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

09:15 Επίσκεψη και ξενάγηση του Πρωθυπουργού στην Αγία Σοφία.

11:30 Μετάβαση του Πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, όπου αφού ξεναγηθεί θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

18:30 Συνάντηση του Πρωθυπουργού με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας της Κωνσταντινούπολης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο όπου στεγάζεται το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας.  

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ