Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι η νέα ηγεσία των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων - Τι αποφασίστηκε

05.08.2015 | 14:53
Αλλαγές στην κορυφή όλων των Κλάδων πλην του Ναυτικού περιλαμβάνουν τα αποτελέσματα των κρίσεων στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη Σύνοδο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου και την έγκριση αυτών από τον Τούρκο Πρόεδρο κ. Ερντογάν.

Σύμφωνα λοιπόν με το τηλεγράφημα του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu (και όπως μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα), ο Διοικητής των Χερσαίων Δυνάμεων, στρατηγός Χουλούσί Ακάρ, αναλαμβάνει Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων. Στην ηγεσία των Αεροπορικών Δυνάμεων διορίστηκε ο Πτέραρχος Αμπιντίν Ουνάλ που ήταν Διοικητής της Πολεμικής Αεροπορικής Δύναμης και Διοικητής της Αντιαεροπορικής Πυραυλικής Άμυνας. Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων διορίστηκε ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς, στρατηγός Σαλίχ Ζεκί Τσολάκ. Στην ηγεσία της Στρατοχωροφυλακής διορίστηκε ο Διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου, στρατηγός, Γκαλίπ Μεντί. Ο Διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων, Μπουλέντ Μποστάνογλου, παίρνοντας παράταση ενός έτους παραμένει στα καθήκοντά του.

Ο Διοικητής των Αεροπορικών Δυνάμεων, πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ, διορίστηκε μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου. Ο Διοικητής των Ακαδημιών Πολέμου, στρατηγός Αμπντουλάχ Ρετζέπ, διορίστηκε Διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου.

Ακόμα Διοικητής της 3ης Στρατιάς διορίστηκε ο Διοικητής των δυνάμεων κατοχής στην Κύπρο, ( διοικητής των ''Τουρκικών Ειρηνευτικών Δυνάμεων στην Κύπρο'', όπως λένε τα στρατεύματα του Αττίλα οι Τουρκοι), αντιστράτηγος Ισμαήλ Σερντάρ Σαβάς ο οποίος από τις 30 Αυγούστου, προάγεται στο βαθμό του στρατηγού. Επίσης ο Επιτελάρχης της Διοίκησης Χερσαίων Δυνάμεων, αντιστράτηγος Ιχσάν Ουγιάρ, προήχθη στον βαθμό του στρατηγού και παρέμεινε στη θέση του και τ'ελος ο Διοικητής του Στόλου, αντιναύαρχος Βεϋσέλ Κιοσελέ, προήχθη στο βαθμό του ναυάρχου και παρέμεινε στη θέση του.
Σύμφωνα με προηγούμενα δημοσιεύματα του τουρκικού τυπου αναμένονταν αλλαγές και στην ηγεσία των καταδρομών για ηθικούς λόγους

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ