Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι η νέα συμφωνία Καμμένου και Τσίπρα για τις εκλογές

14.12.2018 | 17:39
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος συμφώνησαν ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές.

Προφανώς η συμφωνία έρχεται να διασκεδάσει το όργιο της φημολογίας που έχει αναπτυχθεί ότι οι κύριοι Παπαχριστόπουλος και Κουΐκ, ενδεχομένως και η κυρία Κουντουρά, που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο έχουν διαφοροποιηθεί από τις διάφορες θέσεις του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών, «παζαρεύουν» ή και έχουν εξασφαλίσει μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντα κατά το «Ποντίκι», η δήλωση του υπουργού Άμυνας για τη συμφωνία που έκανε ο κ. Καμμένος με τον κ. Τσίπρα σημαίνει ότι:
  • Εκλείπουν τα όποια κίνητρα βουλευτών των ΑΝΕΛ για διεκδίκηση ανταλλάγματος για ψήφο στη συμφωνία των Πρεσπών.
  • Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα μπορεί να χρεωθούν κατηγορία για αποστασία, εφόσον επιλέξουν να υπερψηφίσουν τη συμφωνία.


  • Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να μην συμβάλλει με καμία ενέργειά του σε πιθανή διάλυση των ΑΝΕΛ.
  • Τσίπρας και Καμμένος θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος.
  • Δεν στέκουν τα σενάρια περί αυτόνομης πορείας του Καμμένου για να αποκομίσει εκλογικό όφελος σε βάρος του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Στο βαθμό που αυτές οι εκτιμήσεις ευσταθούν, τότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ρίξει την κυβέρνηση ο κ. Καμμένος για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Καμμένος είχε επαναλάβει τη θέση του, ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση εξαιτίας της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας αρχικά ότι η αποχώρηση θα γίνει αν η συμφωνία περάσει από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ και διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι ο ίδιος και οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αν η συμφωνία έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Πηγή: topontiki 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ