Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτό είναι το πλοίο με τους 700 μετανάστες με ένοπλους ανάμεσά τους - Φωτό από το Super Puma

25.11.2014 | 19:07
Πέντε φωτογραφίες από “Super Puma” της Π.Α. που συμμετείχε στην επιχείρηση Έρευνας & Διάσωσης (SAR) για τον εντοπισμό φορτηγού πλοίου που μεταφέρει περίπου 700 Παρανόμως Εισερχόμενα Πρόσωπα και έπλεε ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης από τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιχείρηση ρυμούλκησης έχει ξεκινήσει. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους 700 υπάρχουν και ένοπλοι.

Το συντονισμό των ενεργειών κατά την εν εξελίξει επιχείρηση SAR, σε απόσταση 60 - 70 μιλίων νοτιανατολικά της Ιεράπετρας, έχει η Φ/Γ «ΥΔΡΑ», ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Στο σημείο βρίσκονται επίσης τέσσερα παραπλέοντα πλοία και το “Super Puma” της Π.Α.

Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, καθώς στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως 8 μποφόρ και το ύψος του κύματος φθάνει τα 3 μέτρα.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ