Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Αυτό παραλαμβάνει ο επόμενος ΥΕΘΑ! Ενεργοποιημένη βόμβα η Άμυνα!

20.09.2015 | 22:00
Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές σε μια προεκλογική περιοδεία του στον Έβρο ο πρώην ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Τόσκας είπε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν στον αμυντικό τομέα ήταν “πολλά,μεγάλα αλλά μη ανακοινώσιμα”.

Τα προβλήματα της Άμυνας είναι πράγματι τεράστια . Αλλά είναι πλέον πασίγνωστα σ΄ όλο τον κόσμο. Της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης! Ας πάψουμε να κοροϊδευόμαστε κι σοβαρευτούμε.

Δεν περιμένει κανείς να αρχίσει δημόσια συζήτηση με αριθμούς διαθεσιμοτήτων και άλλα απόρρητα στοιχεία. Τα οποία επαναλαμβάνουμε ότι με τα χάλια που έχουμε σε κάποιους τομείς δεν είναι πια…απόρρητα. Αναμένουμε όμως ότι οι πολιτικές δυνάμεις είτε έχασαν,είτε κέρδισαν στις εκλογές θα καθήσουν να συζητήσουν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια για την Εθνική Άμυνα. Όχι μόνο για τη “σωτηρία” της αλλά και για τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην οικονομία της χώρας.

Ελπίζουμε ότι θα αφήσουν στην άκρη την επικίνδυνη ασχετοσύνη αλλά και την εμμονή “δαιμονοποίησης” του χώρου και θα χαράξουν πορεία και για τα δύο: για τη σωτηρία αλλά και για την ανάπτυξη μέσω της αμυντικής βιομηχανίας που μετά βίας έχει σφυγμό! Θα αναφερθούμε τις επόμενες ημέρες στο τεράστιο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας. Η οποία έχει αφεθεί μόνη να παλεύει μέσα στον κυκλώνα της οικονομικής καταστροφής.

Οι υπεκφυγές ,οι εξυπνακισμοί , τα “πολιτικάντικα τσιτάτα”, τα “πιστοποιητικά αριστεροσύνης” μέσω του αποκλεισμού του χώρου της Άμυνας από οποιαδήποτε ατζέντα πολιτικής κυβερνητικής δράσης, οι “ψευδοεπαναστάσεις” του “δεν υπογράφω και δεν συναντώ κανέναν” ,η ευθυνοφοβία που έχει κοστίσει στη χώρα ίσως και περισσότερο από τη “λαμογιά” σε κάποιες περιπτώσεις ,κάπου εδώ πρέπει να τελειώσουν!

Η επόμενη ηγετική ομάδα του ΥΠΕΘΑ, όποια κι αν είναι αυτή παραλαμβάνει αυτό ακριβώς που δείχνει η φωτογραφία: έναν ενεργοποιημένο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, που είναι θέμα χρόνου να εκραγεί.

Έξι χρόνια απερίσκεπτων περικοπών και εφαρμογής καταστροφικών πολιτικών είναι αυτά. Ο …λογαριασμός ήρθε και είναι …δυσβάσταχτος.

Συνεπώς όσοι από απόψε “ονειρεύονται” τη θέση του ΥΕΘΑ για να “πατήσουν” κόκκινο χαλί με άγημα και μπάντες και να έχουν στη διάθεσή τους ανά πάσα ώρα και στιγμή ελικόπτερα και αεροσκάφη καλό θα είναι να κοιτάξουν για άλλη καρέκλα προκειμένου να “γράψουν” υπουργική θητεία. Η καρέκλα στο ΥΠΕΘΑ είναι “παγιδευμένη με εκρηκτικά”. Κι όποιος επιλέξει ή επιλεγεί να καθήσει σ΄ αυτή θα πρέπει αστραπιαία -όχι απλά γρήγορα- να βρει τρόπο να τα απενεργοποιήσει.

Ας ξεκινήσει όποιος τολμηρός καθήσει στην καρέκλα από τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόνο αν καταφέρει να τους έχει δίπλα του κι όχι απέναντί του έχει κάποια ελπίδα κάτι να καταφέρει.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ