OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΥΕΘΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Αυτό παραλαμβάνει ο επόμενος ΥΕΘΑ! Ενεργοποιημένη βόμβα η Άμυνα!

20/09/2015 - 22:00
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές σε μια προεκλογική περιοδεία του στον Έβρο ο πρώην ΥΦΕΘΑ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκος Τόσκας είπε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν στον αμυντικό τομέα ήταν “πολλά,μεγάλα αλλά μη ανακοινώσιμα”.

Τα προβλήματα της Άμυνας είναι πράγματι τεράστια . Αλλά είναι πλέον πασίγνωστα σ΄ όλο τον κόσμο. Της Τουρκίας συμπεριλαμβανομένης! Ας πάψουμε να κοροϊδευόμαστε κι σοβαρευτούμε.

Δεν περιμένει κανείς να αρχίσει δημόσια συζήτηση με αριθμούς διαθεσιμοτήτων και άλλα απόρρητα στοιχεία. Τα οποία επαναλαμβάνουμε ότι με τα χάλια που έχουμε σε κάποιους τομείς δεν είναι πια…απόρρητα. Αναμένουμε όμως ότι οι πολιτικές δυνάμεις είτε έχασαν,είτε κέρδισαν στις εκλογές θα καθήσουν να συζητήσουν με σοβαρότητα και ειλικρίνεια για την Εθνική Άμυνα. Όχι μόνο για τη “σωτηρία” της αλλά και για τον ρόλο που μπορεί να παίξει στην οικονομία της χώρας.

Ελπίζουμε ότι θα αφήσουν στην άκρη την επικίνδυνη ασχετοσύνη αλλά και την εμμονή “δαιμονοποίησης” του χώρου και θα χαράξουν πορεία και για τα δύο: για τη σωτηρία αλλά και για την ανάπτυξη μέσω της αμυντικής βιομηχανίας που μετά βίας έχει σφυγμό! Θα αναφερθούμε τις επόμενες ημέρες στο τεράστιο θέμα της αμυντικής βιομηχανίας. Η οποία έχει αφεθεί μόνη να παλεύει μέσα στον κυκλώνα της οικονομικής καταστροφής.

Οι υπεκφυγές ,οι εξυπνακισμοί , τα “πολιτικάντικα τσιτάτα”, τα “πιστοποιητικά αριστεροσύνης” μέσω του αποκλεισμού του χώρου της Άμυνας από οποιαδήποτε ατζέντα πολιτικής κυβερνητικής δράσης, οι “ψευδοεπαναστάσεις” του “δεν υπογράφω και δεν συναντώ κανέναν” ,η ευθυνοφοβία που έχει κοστίσει στη χώρα ίσως και περισσότερο από τη “λαμογιά” σε κάποιες περιπτώσεις ,κάπου εδώ πρέπει να τελειώσουν!

Η επόμενη ηγετική ομάδα του ΥΠΕΘΑ, όποια κι αν είναι αυτή παραλαμβάνει αυτό ακριβώς που δείχνει η φωτογραφία: έναν ενεργοποιημένο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, που είναι θέμα χρόνου να εκραγεί.

Έξι χρόνια απερίσκεπτων περικοπών και εφαρμογής καταστροφικών πολιτικών είναι αυτά. Ο …λογαριασμός ήρθε και είναι …δυσβάσταχτος.

Συνεπώς όσοι από απόψε “ονειρεύονται” τη θέση του ΥΕΘΑ για να “πατήσουν” κόκκινο χαλί με άγημα και μπάντες και να έχουν στη διάθεσή τους ανά πάσα ώρα και στιγμή ελικόπτερα και αεροσκάφη καλό θα είναι να κοιτάξουν για άλλη καρέκλα προκειμένου να “γράψουν” υπουργική θητεία. Η καρέκλα στο ΥΠΕΘΑ είναι “παγιδευμένη με εκρηκτικά”. Κι όποιος επιλέξει ή επιλεγεί να καθήσει σ΄ αυτή θα πρέπει αστραπιαία -όχι απλά γρήγορα- να βρει τρόπο να τα απενεργοποιήσει.

Ας ξεκινήσει όποιος τολμηρός καθήσει στην καρέκλα από τους ανθρώπους των Ενόπλων Δυνάμεων. Μόνο αν καταφέρει να τους έχει δίπλα του κι όχι απέναντί του έχει κάποια ελπίδα κάτι να καταφέρει.

Tags: ΕΚΛΟΓΕΣ 2015ΥΕΘΑΥΠΕΘΑΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

drones
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Δένδιας: Αναλυτικά οι γραμμές και δυνατότητες παραγωγής [vid, pics]

12/06/2026 - 13:18
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Νίκος Δένδιας: Ξεκινούν οι εργασίες του τρίτου και μεγαλύτερου εργοστασίου παραγωγής drones

11/06/2026 - 17:29
Δένδιας
ΥΕΘΑ

Ο Δένδιας επισκέφτηκε τις πρώτες γυναίκες εθελόντριες του Στρατού Ξηράς – Το «ευχαριστώ» και οι ευχές για καλή θητεία

11/06/2026 - 12:32

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1878 βρετανικά στρατεύματα αποβιβάζονται στην Κύπρο και την καταλαμβάνουν

Τραμπ σε Axios: Τις επόμενες ώρες η υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν

Ο Τραμπ συνομίλησε με τον Πούτιν και τον Ζελένσκι για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία

Ενοχλημένος ο Τραμπ με τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: Ας μην τα τινάξουμε όλα στον αέρα

Ιράν: Δεν θα μείνουν αναπάντητες οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Βηρυτό – Εκθέτουν την αξιοπιστία των ΗΠΑ

Ρωσία: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες στην πόλη Οριόλ από επιδρομή ουκρανικών drones [vid]

Γεραπετρίτης για Τουρκία: «Έχουμε μια δομημένη σχέση που αποδίδει απτά αποτελέσματα»

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε στο βόρειο Ισραήλ – Αντίποινα των IDF στα νότια προάστια της Βηρυτού [vid]

Top News

Η Δανάη Μπάρκα για τον γάμο της με τον Φάνη Μπότση: «Η πιο όμορφη υπόσχεση»

Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη για το πρόβλημα υγείας μετά τη γέννα: «Μου θύμισε πως στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο»

Θάνος Μπίρκος: «Μου είπαν "πώς είσαι έτσι;" και μέσα σε δύο μήνες έχασα 20 κιλά, με έβλεπα σαν τέρας»

Η Ελένη Φουρέιρα δημοσίευσε φωτογραφία του Αλμπέρτο Μποτία να παίζει με τον γιο τους σε πισίνα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert