Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

"Αυτό θα είναι το ΠΝ μέχρι το 2016"! Τι ανακοίνωσε ο Α/ΓΕΝ για υποβρύχια,πυραυλακάτους και P-3

26.05.2015 | 22:00
Το Πολεμικό Ναυτικό του άμεσου μέλλοντος περιέγραψε ο Α/ΓΕΝ Βαγγέλης Αποστολάκης από την πρύμνη του ιστορικού ΒΕΛΟΥΣ. Στην ομιλία του με αφορμή την επέτειο ο Α/ΓΕΝ διαβεβαίωσε ότι :

•”Ολοκληρώνουμε το πρόγραμμα των υποβρύχιων τύπου 214, με μοναδικό γνώμονα να καταστήσουμε επιχειρησιακά αυτά τα υπερσύχρονα πλοία που είναι βέβαιο ότι θα κάνουν τη διαφορά στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το Υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ και το εκσυγχρονισμένο ΩΚΕΑΝΟΣ έχουν ολοκληρώσει τις δοκιμές και σύντομα θα τα εντάξουμε επιχειρησιακά στον Στόλο.

Το τρίτο στη σειρά, το ΜΑΤΡΩΖΟΣ, έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εν πλω, και προγραμματίζεται η επιχειρησιακή του ένταξη περί τις αρχές του Φθινοπώρου. Το δε Υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ, το αργότερο εντός του 2016 προβλέπεται να ενταχθεί κι αυτό στον Στόλο”.

•”Η ενίσχυση του Στόλου μας θα επιτευχθεί και με το ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ, την πέμπτη υπερσύχρονη πυραυλάκατο SUPER VITA, το οποίο ολοκληρώνει τις δοκιμές εν πλώ και σύντομα θα καταστεί επιχειρησιακό, ενώ τα άλλα δύο ΤΠΚ ομοίου τύπου θα ακολουθήσουν μετέπειτα”.

•”Έχει δρομολογηθεί η κάλυψη του κενού στις δυνατότητες αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας. Αφού το Ναυτικό εξέτασε ενδελεχώς όλες τις εναλλακτικές λύσεις, κατέληξε ότι υπο τις παρούσες συνθήκες, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των υφιστάμενων P-3B είναι η ορθότερη και οικονομοτεχνικά πλέον συμφέρουσα λύση. Μετά από εισήγηση του ΓΕΝ και του ΣΑΓΕ και δύο αποφάσεις ΚΥΣΕΑ, προωθήθηκε η επαν-ενεργοποίηση εντός του 2016, ενός αεροσκάφους ναυτικής συνεργασίας P-3B ως ενδιάμεση λύση, και ο εκσυγχρονισμός και η σημαντική επέκταση ορίου ζωής πέντε συνολικά αεροσκαφών.
Θέλω σε αυτό το σημείο να σας διαβεβαιώσω ότι τα προγράμματα μας, όπως και η εκτέλεση του λειτουργικού μας προϋπολογισμού, γίνονται με απόλυτο σεβασμό στο κράτος και στο κοινωνικό σύνολο”.

Ο Α/ΓΕΝ επεσήμανε ότι “στην υλοποίηση των έργων μας, βασιζόμαστε στον κυριότερο πολλαπλασιαστή ισχύος, στο προσωπικό μας. Οφείλουμε τα πάντα στον υψηλό ηθικό, στον επαγγελματισμό και στην προσήλωση στο καθήκον που δείχνουν τα στελέχη μας.

Πρώτη μας προτεραιότητα λοιπόν, είναι η μέριμνα για το προσωπικό, η στήριξη του, η ενίσχυση της αξιοκρατίας.

Σ΄ ότι έχει να κάνει με το προσωπικό εμείς θα επισημάνουμε ότι ποτέ τίποτα δεν είναι αρκετό και χρειάζεται πάντα διαρκή ενασχόληση με τους ανθρώπους του ΠΝ και των ΕΔ γενικότερα. Πολλά δεν έχουν γίνει .


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ