Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

B-1B Lancer και F-22 πάνω από την κορεατική χερσόνησο

06.12.2017 | 09:24
Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-1B πραγματοποίησε σήμερα πτήση πάνω από την Κορεατική Χερσόνησο, στο πλαίσιο της κοινής -μεγάλης κλίμακας- αεροπορικής άσκησης  Vigilant Ace, που διεξάγεται με την συμμετοχή των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, που επικαλείται τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις.

Το αεροσκάφος συνόδευαν δύο μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor τεχνολογίας χαμηλού εντοπισμού ίχνους ραντάρ (stealth), για την διεξαγωγή άσκησης βομβαρδισμού από αέρος.

Οι ασκήσεις με την συμμετοχή πολεμικών αεροσκαφών αναμένεται ότι θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή, ενώ άρχισαν την Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ πραγματοποιούν άσκηση τόσο μεγάλης κλίμακας με τη συμμετοχή μαχητικών πέμτπτης γενιάς. Ουσιαστικά οι ασκήσεις πρόκειται για μια προσομείωση "πυρηνικού πολέμου".  Δεν έχει γνωστοποιηθεί ο αριθμός των μαχητικών που λαμβάνει μέρος στην άκηση. Εκτός από το B1B - lancer και τα F-22 στηην άσκηση λαμβάνουν μέρος F-16, F-15 και F-35.

Mε πληροφορίες από RT, ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ