Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπαγίς ...ο μεγαλοπρεπής! Μπορεί να γίνει και σήριαλ,αλλά θα ΄ναι μάλλον κωμωδία

18.10.2012 | 09:22
Το θράσος και η αλαζονεία αυτού του ανθρώπου δεν έχουν όρια. Ο λόγος για τον Τούρκο  Υπουργό για την  ΕΕ κ. Εγκεμέν Μπαγίς ο οποίος μιλώντας στους δημοσιογράφους καθ’ οδόν προς την Ιταλία δήλωσε ότι η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ , θα είναι περισσότερο ...πολύτιμη για την ΕΕ από το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης που κέρδισε!
Ο κ. Μπαγίς υπογράμμισε επίσης, κατά την Sabah,ότι η φετινή Έκθεση Προόδου της ΕΕ για την Τουρκία περιείχε σκληρότερη κριτική για την Τουρκία από ότι οι προηγούμενες Εκθέσεις και ότι αυτό οφείλεται στην ...παρέμβαση της «Ε/κ Προεδρίας» όπως είπε την Κυπριακή Δημοκρατία. Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι ο κ. Μπαγίς παρέθεσε 5 αιτίες για  να ερμηνεύσει , κατά την άποψή του, τις αντιδράσεις της τουρκικής κοινής γνώμης κατά της ΕΕ:
 
  • Aδικες για την Τουρκία απαιτήσεις θεωρήσεων εισόδου από την ΕΕ
  •  Ανεπαρκής υποστήριξη της ΕΕ προς την Τουρκία στον ''πόλεμο κατά της τρομοκρατίας'' (σ.σ. κατά των Κούρδων).
  • Απόπειρες ( στην ΕΕ) εκμετάλλευσης του Κυπριακού για να μπλοκαριστεί η ένταξη της Τουρκία.
  • Το «πάγωμα» περισσότερων των μισών  Κεφαλαίων Ενταξιακών Διαπραγματεύσεων για πολιτικούς λόγους
  • Το γεγονός ότι τόσο ο Τούρκος Πρόεδρος όσο και ο Τουρκος Πρωθυπουργός δεν περιλαμβάνονται στις «οικογενειακές φωτογραφίες» της ΕΕ
 
Τέλος ο κ. Μπαγίς υποστήριξε ότι η σημερινή τουρκική κυβέρνηση έχει κάνει άνευ προηγουμένου βήματα για τα δικαιώματα των μειονοτήτων όπως η επιστροφή περιουσιών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στα μειονοτικά ιδρύματα. 
Όχι την Θεολογική Σχολή της Χάλκης δεν την επικαλέστηκε.... 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ