Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

NATO

Ρωσικές φρεγάτες σε άσκηση του ΝΑΤΟ στη Βαλτική!

11.06.2015 | 14:07
Ειναι σύνηθες να βρίσκονται ρωσικα πολεμικά πλοια στην Βαλτική. Ωστόσο δεν παύει να ειναι αξιοσημείωτο αυτη την περίοδο, ειδικα κατα την διάρκεια επισκεψης του πρωθυπουργού του Καναδά στην άσκηση του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στη Βαλτική.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ δήλωσε χθες Τετάρτη ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία που παρατήρησε ενω βρισκόταν στην καναδική φρεγάτα κατά τη διάρκεια των ναυτικών ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα σεβάστηκαν τις αποστάσεις.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός του Καναδά έγραψε και στον λογαριασμό του στο Twitter οτι παρατηρούσε τα ρωσικά σκάφη ενω βρισκόταν στην φρεγάτα Fredericton στη Βαλτική Θάλασσα "Observing Russian navy vessels while on board the frigate Fredericton in the Baltic Sea,"

Επίσης, δημοσίευσε δύο φωτογραφίες. Στην πρώτη εικόνα στέκεται με ένα πολυβόλο και ένα σωσίβιο και παρατηρεί τη θάλασσα μέσα από τα κιάλια. Η άλλη φωτογραφία δείχνει μεσα απο τα κιάλια (του, προφανώς) ένα πολεμικό πλοίο στον ορίζοντα.
Ο Harper ήταν στην καναδική φρεγάτα για για περίπου 20 ώρες. Ο Καναδός Υπουργός Άμυνας Jason Kenney βρισκόταν επίσης στο σκάφος με τους δημοσιογράφους. Και ο Υπουργός Άμυνας παρατήρησε τα δύο Ρωσικά πολεμικά πλοία που βρισκόντουσαν πολύ μικρή απόσταση απο την φρεγάτα. Ο Kenney δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι ασυνήθιστο για το ρωσικό ναυτικό να παρακολουθεί τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ και τα ρωσικα πλοία δεν έθεταν την καναδική φρεγάτα σε κανένα κίνδυνο.

Επιπλέον ο Χάρπερ δήλωσε στα μέλη του πληρώματος οτι λαμβάνουν μέρος στις ασκήσες του ΝΑΤΟ στη Βαλτική λόγω της στάσης του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera ότι είναι "τρελό" να αναμένουμε (τα δυτικά κράτη) ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ.
Ο Ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Γκρούσκο, με τη σειρά του, είπε ότι η αυξημένη δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη αποτελεί απειλή για τις αμοιβαίες σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της συμμαχίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι θεωρεί εχθρικές τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Πηγη - Sputnik
Μετάφραση/Απόδοση - OnAlert


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ