Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μπασμπούγ απαντά για την αφαίρεση του βαθμού του στρατηγού

12.08.2013 | 11:11
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο πρώην αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της συμμετοχής του στην παρακρατική οργάνωση Εργκενεκόν απάντησε στις πληροφορίες που θέλουν να αφαιρείται ο βαθμός του και να συνταξιοδοτείται με το καθεστώς στρατιώτη.

«Ως πρώην αξιωματικοί σήμερα δεν κουβαλάμε ούτε τίτλους και βαθμούς , ούτε είμαστε μισθωτοί του στρατού. Ας μας αφαιρεθούν κάποιες δυνατότητες που μας παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, δεν χρειάζεται συζήτηση. Για μας αυτό που έχει σημασία είναι οι βαθμοί και οι τίτλοι που έχουμε κερδίσει στις καρδιές και στις συνειδήσεις του τουρκικού Έθνους. Μόνο που αυτοί οι τίτλοι και οι βαθμοί δεν μπορούν να ξηλωθούν και να ανακληθούν με καμία δικαστική απόφαση» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Μπασμπούγ.

Σε περίπτωση που η ποινή του στρατηγού Μπασμπούγ επικυρωθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο θα του αφαιρεθεί ο βαθμός όπως θα συμβεί και το ίδιο με τους στραηγοούς, πτεράρχους ,ναυάρχους οι οποίοι καταδικάστηκαν από το δικαστήριο σχετικά με την Εργκενεκόν. Παράλληλα θα ζητηθούν πίσω θα μετάλλια και τα οφίκιά τους. Η αφαίρεση των τίτλων των στρατηγών θα έχει σαν αποτέλεσμα να συνταξιοδοτηθούν με καθεστώς στρατιώτη όπως και οικογένειές τους θα χάσουν όλα τα κοινωνικά δικαιώματα σχετικά με τις στρατιωτικές κατοικίες και τα οφέλη από τις στρατιωτικές λέσχες που στον τουρκικό στρατό αυτές οι παρχοές θεωρούνται αρκετά μεγάλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μπασμπούγ: ο τούρκος Αρχηγός που γίνεται απλός στρατιώτης - Ξήλωμα γαλονιών

Ανακοινώθηκαν οι ποινές για την "Εργκενεκόν". Ισόβια στον Μπασμπούγ!

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ