Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βάσεις - Πανελλήνιες 2017: Χρήσιμες πληροφορίες για τις Στρατιωτικές Σχολές

26.06.2017 | 11:13
Όπως ήδη γνωστοποιήθηκε την ερχόμενη Παρασκευή στις 30 Ιουνίου θα αναρτηθούν οι βαθμοί των υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017. Η αγωνία υποψηφίων και των οικογενειών τους κορυφώνεται καθώς το τοπίο είναι ακόμα θολό σχετικά με τη διαμόρφωση των βάσεων. Όσο για τους υποψήφιους των στρατιωτικών σχολών σημειώνεται ότι ότι σήμερα 26 Ιουνίου 2017 ξεκινούν οι προκαταρκτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους με πρώτη προτίμηση τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Περισσότερα για το πρόγραμμα των ΠΚΕ αναλυτικά ΕΔΩ. Παρακάτω ακολουθούν μερικοί χρήσιμοι σύνδεσμοι για τους υποψηφίους των Στρατιωτικών Σχολών.

Οι υποψήφιοι μεταξύ άλλων υποβάλλονται και σε ορισμένα ψυχομετρικά τεστ ούτως ώστε να αποφασισθεί η καταλληλότητα τους για την εισαγωγή στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ( Ανώτατες Στρατιωτικά Εκπαιδευματικά Ιδρύματα και Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Στρατιωτικών). Οι ψυχομετρικές εξετάσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί για την Πολεμική Αεροπορία και τα αποτελέσματα των οποίων μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Ακόμα για την διευκόλυνση των υποψηφίων το onalert.gr είχε δημοσιεύσει όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι μαθητές σχετικά με την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου. Επειδή η ημερομηνία συμπλήρωσης πλησιάζει παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα όσα πρέπει να έχουν κατά νου οι υποψήφιοι:

Ο υποψήφιος πρέπει να γνωρίζει τα παρακάτω:

1) Έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται όσο συχνά θέλει την ιστοσελίδα και να τροποποιεί το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό δελτίο του από τη στιγμή της ανάρτησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα ανακοινωθεί και μέχρι την οριστικοποίησή του.

2) Η οριστικοποίηση του μηχανογραφικού του, θα γίνει μέσα σε αποκλειστική προθεσμία. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής κανένα μηχανογραφικό δελτίο δε γίνεται δεκτό, ούτε αλλάζει, ούτε αντικαθίσταται ως προς τις προτιμήσεις των τμημάτων και τη σειρά αυτών.

3) Μπορεί να δηλώσει όσα τμήματα επιθυμεί, ακόμη και όλα, από αυτά που περιλαμβάνονται σε ΕΝΑ (1) ή ΔYΟ (2) το πολύ από τα πέντε επιστημονικά πεδία. Μπορεί να δηλώσει τα τμήματα με όποια σειρά επιθυμεί, ανεξάρτητα από το επιστημονικό πεδίο που περιλαμβάνονται. Αν δηλώσει προτίμηση για τμήμα που περιλαμβάνεται και στα δύο επιστημονικά πεδία που δήλωσε, το δηλώνει ΜΟΝΟ μια φορά.

4) Υποψήφιος Εσπερινού ΓΕΛ δεν έχει δικαίωμα να δηλώσει Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομικές Σχολές και Σχολές Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

5) Δεν εισάγεται σε τμήμα, για το οποίο δεν δήλωσε προτίμηση. Αν με το σύνολο των μορίων του εισάγεται σε περισσότερα από ένα τμήματα από αυτά που έχει δηλώσει προτίμηση, τότε θα εισαχθείς σε αυτό που έχει δηλώσει με προγενέστερη προτίμηση. Η σειρά των προτιμήσεών του πρέπει να εκφράζει την πραγματική του επιθυμία, δηλαδή πρώτα να δηλώνει το τμήμα που πραγματικά επιθυμεί να εισαχθείς, άσχετα από τον αριθμό των μορίων του, και μετά τα λοιπά.

6) Σε περίπτωση ισοβαθμίας του με τον τελευταίο εισαγόμενο σε τμήμα που δήλωσε προτίμηση, προηγείται αυτός που έχει μεγαλύτερο άθροισμα βαθμών στα δύο μαθήματα με συντελεστές βαρύτητας του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο το διπλάσιο άθροισμα γραπτών βαθμών των τεσσάρων πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων του αντίστοιχου Επιστημονικού Πεδίου. Αν και πάλι υπάρχει ισοβαθμία, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες ανεξάρτητα από τη σειρά που δήλωσε ο καθένας το τμήμα αυτό, εκτός αν πρόκειται για Στρατιωτικές, Αστυνομικές ή Πυροσβεστικές Σχολές. Στην περίπτωση ισοβαθμίας σε Στρατιωτικές, Αστυνομικές ή Πυροσβεστικές Σχολές ως τρίτο στη σειρά κριτήριο επιλογής λαμβάνεται υπόψη η σειρά προτίμησης, οπότε προηγείται αυτός που δήλωσε τη σχολή με προγενέστερη προτίμηση. Αν και πάλι υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγεται αυτός που έχει μεγαλύτερο βαθμό στο μάθημα με το μεγαλύτερο συντελεστή βαρύτητας του αντίστοιχου επιστημονικού πεδίου.

7) Για να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα πρέπει να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις σε ένα τουλάχιστον μάθημα της Ομάδας Προσανατολισμού που έχει επιλέξει και το οποίο ανήκει στα τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα του Επιστημονικού Πεδίου που δηλώνει . Η αρίθμηση των προτιμήσεών του να είναι συνεχόμενη ξεκινώντας από τον αριθμό 1. Δεν πρέπει να υπάρχουν κενά ή επαναλήψεις των αριθμών της σειράς προτίμησής του.
 

Ακόμα περισσότερα για τις στρατιωτικές σχολές ΕΔΩ. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ