Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βασιλική Πλεξίδα: “Πετούσαμε χαμηλά,η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική”

20.04.2017 | 08:32
Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι η μόνη επιζήσασα της αεροπορικής τραγωδίας που συγκλονίζει όλη την Ελλάδα. Η κατάθεση της Βασιλικής Πλεξίδα ρίχνει φως για τη μοιραία πτώση ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Η αρχιλοχίας εξήγησε τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου. Όλα έγιναν σε κλάσματα δευτερολέπτου. Πως σώθηκε η ίδια και γιατί σκοτώθηκαν οι συνάδελφοί της κατά την πτώση του Χιούι; Όπως επιβεβαίωσε η ίδια το Χιούι έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ.  Ακολουθεί η συγκλοντιστική μαρτυρία. 

“Πετούσαμε χαμηλά” είπε και έδωσε ένα πρώτο στίγμα για την μοιραία πορεία. Ο καιρός δεν ήταν καλός “πέσαμε σε ομίχλη” λέει η αρχιλοχίας “η ορατότητα ήταν χαμηλή ως μηδενική”. Κάπου εκεί και υπό ακραίες συνθήκες έγινε το κακό.


“Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ”, λέει σύμφωνα με την εφημερίδα "Το Έθνος" η Βασιλική Πλεξίδα, “όλα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου”.

Διαβάστε επίσης: Πτώση Ελικοπτέρου: Το χρονοδιάγραμμα κίνησης του ελικοπτέρου


Όλα δείχνουν μετά από αυτή την περιγραφή πως ένας συνδυασμός έφερε το μοιραίο.
Η πτήση ήταν χαμηλή, τα όργανα του ελικοπτέρου δεν έδιναν τις απαραίτητες ενδείξεις για να μπορέσουν οι χειριστές να αποφύγουν την πρόσκρουση με τα καλώδια, η ορατότητα φαίνεται ότι έπεσε απότομα και για κάποιο διάστημα η πτήση ήταν σχεδόν τυφλή καθώς τα παλιά όργανα πλοήγησης δεν βοηθούν ιδιαίτερα. 

“Όταν ύστερα από ώρα βρήκα ξανά τις αισθήσεις μου ήταν σαν να ζω σε ένα εφιαλτικό όνειρο” λέει για τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα η νεαρή υπαξιωματικός “ είχα αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα” περιγράφει... Ήταν οι πρώτες στιγμές, όταν ακόμη δεν γνώριζε το μέγεθος της καταστροφής, ούτε ακόμη ήταν σε θέση να καταλάβει ότι όλοι οι υπόλοιποι γύρω της ήταν νεκροί. Οι μαρτυρίες για εκείνες τις στιγμές συγκλονίζουν.

Ο τρόπος με τον οποίο έπεσε το ελικόπτερο το οποίο μοιάζει να καρφώθηκε με το μπροστινό μέρος δεν άφησε κανένα περιθώριο. Από την πρόσκρουση που ήταν σφοδρή λόγω και της ταχύτητας του ελικοπτέρου η μηχανή αποκολλήθηκε και διέλυσε την καμπίνα.

Mε πληροφορίες από Νewsit.gr  

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ