Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Βασιλικό Ναυτικό προειδοποιεί τα στελέχη του για τις αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο!

15.01.2018 | 10:33
Το Βασιλικό Ναυτικό προειδοποιεί τα στελέχη του να προσέχουν τι ανεβάζουν στο Twitter με ένα από τα πιο διάσημα συνθήματα προπαγάνδας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Ναυτικό της Μεγάλης Βρετανίας σε μια επανέκδοση της αφίσας απο το 1943 που είχε ως σύνθημα "loose lips might sink ships" (η λογοδιάρροια μπορεί να βυθίσει πλοία), αναφέρεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και απεικονίζει το νέο αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth να τυλίγεται στις φλόγες με το νέο μήνυμα: " Loose tweets sink fleets" ( Τα πολλά tweets βυθίζουν στόλους). 
Το μήνυμα δημοσιεύτηκε στο Twitter την Πέμπτη το πρωί από τον επίσημο λογαριασμό του HMS Queen Elizabeth, μαζί με μια υπενθύμιση ότι "η επιχειρησιακή ασφάλεια [OPSEC] δεν είναι βρώμικη λέξη!"

Όπως δείχνουν οι παρακάτω εικόνες, η νέα αφίσα του Βασιλικού Ναυτικού είναι ένα αφιέρωμα σε μια γνωστή αφίσα προπαγάνδας του 1943 από το Γραφείο Πληροφοριών Πολέμου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, οι διοικητές ανησυχούσαν ότι άτομα με πρόσβαση σε στρατιωτικές πληροφορίες θα μπορούσε να τις μοιραστούν σε συνομιλίες τους, και να πέσουν στα χέρια του εχθρού με συνέπεια να χρησιμοποιηθούν εναντίον του αμερικανικού στρατού.

Σήμερα, η ανησυχία για το Βασιλικό Ναυτικό αλλά όχι μόνο, είναι οτι ευαίσθητες πληροφορίες μπορεί να αναρτηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κάποιον που δεν ξέρει τη σημασία της ανάρτησης που κάνει. Είναι εύκολο να βρούμε φωτογραφίες που έχουν τραβήξει στελέχη του Βασιλικού Ναυτικού και έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τοποθεσία, αν και δεν υπάρχει τίποτα που δείχνει ότι θα μπορούσε να διακινδυνεύσουν την ασφάλεια του πλοίου... τίποτα δεν είναι ποτέ σίγουρο.

businessinsider


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ