Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Mπαϊράμι των Τούρκων φέρνει "τουριστική γιορτή" στην Ελλάδα

01.08.2013 | 00:26
 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Το Μπαϊράμι των Μουσουλμάνων φαίνεται πως θα φέρει και "τουριστική γιορτή" στη χώρα μας και κυρίως στη Λέσβο καθώς αναμένεται να έρθει το μεγαλύτερο κύμα τούρκων τουριστών όλων των εποχών.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ναυτιλιακών εταιρειών που μεταφέρουν επιβάτες από το Αϊβαλί στη Λέσβο κατά τη διάρκεια του Μπαϊραμιού ( 8-12 Αυγούστου), η θρησκευτική γιορτή των Μουσουλμάνων, θα επισκεφθούν τη Λέσβο 15.000 Τούρκοι τουρίστες!
Ηδη πάντως το νησί πλημμυρίζει από επισκέπτες από την Τουρκία.
Κάποιοι θα επιστρέφουν στη χώρα τους αυθημερόν οι περισσότεροι έχουν κλείσει δωμάτια για περίπου τρεις ημέρες,
Τα τουρκικά πλοία Turyol και Jale Turizm θα πραγματοποιούν καθημερινά από τρία δρομολόγια το πρωϊ , το μεσημέρι και το βράδυ καθώς έχουν αγοραστεί όλα τα εισιτήρια. Εξετάζεται το ενδεχόμενο επιπλέον δρομολογίων.
Παρόμοια εικόνα υπάρχει και στη Μύκονο όπου η τουρκική αεροπορική εταιρεία Atlasjet εκτελεί καθημερινά δρομολόγια απο την Κωνσταντινούπολη προς το νησί των ανέμων. Η αύξηση των αφίξεων των τούρκων τουριστών αγγίζει το ποσοστό του 60% σε σχέση με το 2012.
Να θυμίσουμε πως καθημερινά υπάρχουν 8 δρομολόγια από Κων/πολη προς Αθήνα και αντιστρόφως τα οποία εκτελούνται από τις Τουρκικές Αερογραμμές, και την Pegasus Air( τούρκικη εταιρεία) όπως και από την Οlympic Air και την Αegean Airlines.
Για πρώτη φορά η Κρήτη συνδέθηκε με την Κων/πολη με δρομολόγια της Aegean. Tα αεροσκάφη της εταιρείας συνδέουν δυο φορές την εβδομάδα το Ηράκλειο με την Κωνσταντινούπολη.
Οι Τουρκικές Αερογραμμές έχουν καθημερινά δρομολόγια από την Κων/πολη προς τη Θεσσαλονίκη.
Παράλληλα η Pegasus πετά τέσσερις φορές την εβδομάδα από Σμύρνη προς Αθήνα και αντίστροφα.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ