Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μπερίσα κατά της Κάρλα ντελ Πόντε

03.12.2012 | 10:18
Τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τη δραστηριότητα της πρώην Γενικής Εισαγγελέως του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία Κάρλα ντελ Πόντε θα ζητήσει από τις αρμόδιες διεθνείς αρχές η αλβανική κυβέρνηση.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, η έρευνα κατά της κ. Ντελ Πόντε θα ζητηθεί για τις «αβάσιμες κατηγορίες της εναντίον του πρώην πρωθυπουργού του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι.
H αλβανική κυβέρνηση και η κυβέρνηση του Κοσόβου θα επιδιώξουν από κοινού την έναρξη μιας έρευνας σχετικά με την κ. Ντελ Πόντε, μετά την αθώωση του Ραμούς Χαραντινάι, για δεύτερη φορά, από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Στην ίδια ανακοίνωση εκφράζεται, επίσης, η στήριξη της αλβανικής κυβέρνησης στο αίτημα των αρχών της Κροατίας για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για την πρώην Γενική Εισαγγελέα της Χάγης σχετικά με την υπόθεση του Κροάτη στρατηγού Άντε Γκοτόβινα και των συνεργατών του, οι οποίοι αθωώθηκαν, επίσης, από το Δικαστήριο της Χάγης. 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ