Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βερολίνο: Πορεία νεοναζιστών για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από το θάνατο Αρχιναζιστή

19.08.2017 | 16:44
Νεοναζιστικές ομάδες κάνουν πορεία στο Βερολίνο για να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από το θάνατο του αρχιναζιστή Rudolf Hess, ( Ρούντολφ Ες)  αρχικά Υπαρχηγού και μετέπειτα αναπληρωτή Φύρερ του Χίτλερ. 


O Eς διορίστηκε υπαρχηγός του κόμματος από τον Χίτλερ το 1933, θέση που διατήρησε μέχρι το 1941, όταν κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου πέταξε μόνος του στη Σκωτία σε μια απόπειρα να διαπραγματευτεί μια συνθήκη ειρήνης με το Ηνωμένο Βασίλειο. Φυλακίστηκε και αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση κατά τη διάρκεια της δίκης της Νυρεμβέργης μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ως εγκληματίας πολέμου, ποινή που εξέτισε μέχρι το τέλος της ζωής του. Ο Ηess αυτοκτόνησε μέσα στις φυλακές στο Σπαντάου στις 17 Αυγούστου 1987. 

Στις 17 Αυγούστου 1987, σύμφωνα με τις αρχές της φυλακής , ο Ες αυτοκτόνησε χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο που είχε δέσει στο χερούλι του παράθυρου του. Την ίδια μέρα ο Βρετανός ιατροδικαστής Τζέιμς Κάμερον (James Cameron) εξέτασε το πτώμα. Δυο μέρες αργότερα, με πρωτοβουλία της οικογένειας Ες, και μετά από επανειλημμένους ισχυρισμούς του Ρούντιγκερ Ές οτι ο πατέρας του δολοφονήθηκε, ο Γερμανός ιατροδικαστής Βόλφγκαγκ Σπαν εξέτασε επίσης το πτώμα του Ρούντολφ Ες και παρουσίασε αποτελέσματα τα οποία εν μέρει αμφισβητούσαν τα συμπεράσματα της πρώτης αυτοψίας. 
 
Σύμφωνα με την οικογένεια ο Ες έπεσε θύμα των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών για να μην αποκαλύψει την ανάρμοστη συμπεριφορά των Βρετανών στην διάρκεια του πολέμου. Στον χώρο των νεοναζιστών ο Ες αποτελεί είδωλο και μάρτυρα, επειδή σε όλη του τη ζωή, στα 46 χρόνια της κράτησης του (πάνω από το μισό σε περιορισμό), παρέμεινε πιστός στην ιδεολογία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Βαυαρικής πόλης Βουνζίντελ, όπου βρισκόταν ο τάφος του Ρούντολφ Ες, αποφάσισαν να καταστρέψουν τον τάφο του. Προχώρησαν στην εκταφή του λείψανου του, λίγες εβδομάδες πριν την 24η επέτειο του θανάτου του, ώστε να πάψει επιτέλους να αποτελεί το μνήμα του, προσκύνημα των νεοναζί.

Με πληροφορίες από το wikipediaΔείτε εικόνα από την πορεία των νεοναζιστών όπως μεταδίδει το RT:   

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ