Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βετεράνος πολέμου ετών 112 διεκδικεί τον τίτλο του γηραιότερου άνδρα στον κόσμο

29.08.2017 | 11:07
Γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου του 1904. Έχει αναμφίβολα καλά γονίδια παρόλο που δούλεψε πολύ στη ζωή όπως λέει, ενώ τρώει λαχανικά που φυτρώνουν στον κήπο του και πίνει κάθε μέρα ένα ποτήρι κρασί. Έχει κρατήσει τη ρουτίνα του αυτή παρόλο που έχασε τα δόντια του πριν 4 δεκαετίες.

Είναι 112 χρονών και οκτώ μηνών, έχει μεγαλώσει τέσσερα παιδία, έχει εννέα εγγόνια και 15 δισέγκονα. Ο κ. Francisco Nunez Olivera από το χωριό Bienvenida της Δυτικής Ισπανίας ισχυρίζεται ότι είναι ο γηραιότερος άνδρας του κόσπου.

“ Μέχρι τα 107 συνήθισε να περπατά μόνος του στο δρόμο. Κάθε φορά που κουραζόταν καθόταν στη γωνία και μιλούσε με τον κόσμο. Του αρέσει πολύ η κουβέντα” λέει η αδερφή του, 81 ετών στο EFE.

Χήρος από το 1988 ο άνδρας αυτός ισχυρίζεται ότι έσπασε ποτέ ούτε ένα κόκκαλο παρόλο που πολέμησε στον πόλεμο του Ριφ στη Βόρειο Αφρική(1920-1926) αλλά και στον ισπανικό εμφύλιο και κατέχει τον τίτλο του γηραιότερου βετεράνου πολέμου στην Ισπανία.

Το βιβλίο των Παγκοσμίων ρεκόρ “Γκίνες”(Guinness Book of World Records) δεν έχει ακόμα ανακυρήξει τον Olivera ως τον γηραιότερο άνδρα στον κόσμο καθώς το πιστοποιητικό γέννησης του και άλλα έγγραφα που αποδεικνύουν την ηλικία του από την τοπική εκκλησία και το σχολείο κάηκαν κατά τη διάρκεια της φωτιά που ξέσπασε στην πειροχή κατά τη διάρκεια του ισπανικού εμφυλίου πολέμου σύμφωνα με την El Mundo.


Παρόλα αυτά το πιστοποιητικό γάμο του μάλλον αρκεί για να αποδείξει την ηλικία του.

Ο προηγούμενος γηραίοτερος άνδρας στον κόσμο ήταν ένας άνδρας που επιβίωσε από το Αουσβιτς, ο οποίος πέθανε ένα μήνα πριν κλείσει τα 114 του χρόνια στις 11 Αυγούστου σύμφωνα με τους Times of Israel.

Υπάρχουν πάνω από 17.000 άνθρωποι στην Ισπανία που είναι πάνω από 100 χρονών. Επισήμως ο γηραιότερος αυτή τη στιγμή άνθρωπος είναι η Violet Brown από την Τζαμάικα η οποία γεννήθηκε το στις 10 Μαρτίου του 1900!

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ