Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Beyaz Firtina 2018: Προκαλεί με τη “Λευκή Καταιγίδα” η Τουρκία στο Αιγαίο - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

17.05.2018 | 06:00
Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στόλου στο Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης «Λευκή Καταιγίδα»("Beyaz Firtina 2018"), που ολοκληρώνεται στις 25 Μαΐου. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φροντίσει για τη διάχυση φωτογραφικού υλικού και βίντεο στα ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος.

Yπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το onalert, η δεύτερη φάση της Άσκησης "Beyaz Firtina 2018", διεξάγεται στα ανατολικά της Λήμνου μεταξύ άλλων. 

Με νέα NAVTEX η υδρογραφική υπηρεσία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού δεσμεύει παράνομα την συγκεκριμένη περιοχή για δύο ώρες το μεσημέρι της Πέμπτης. Συγκεκριμένα η δραστηριότητα που είναι ενταγμένη στο πλαίσιο της "Beyaz Firtina 2018" θα πραγματοποιηθεί από τις δυο το μεσημέρι έως τις τέσσερις το απόγευμα.

Για την Άσκηση "Beyaz Firtina 2018", έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του του Αιγαίου, ακόμη και μεταξύ Κρήτη -Σαντορίνης, συνολικά είκοσι μονάδες του τουρκικού στόλου στα διεθνή φυσικά ύδατα. Συνολικά εκτιμάται ότι συμμετέχουν έξι τουρκικές φρεγάτες, τρεις κορβέτες, έντεκα πυραυλάκατοι, ένα πετρελαιοφόρο και τρία περιπολικά ΑΥ4 Μίκα, καθώς επίσης και πλοία της ακτοφυλακής.

Το Agean Hawk κατέγραψε βίντεο από τη στιγμή που τουρκικό πλοίο περνά μια ανάσα από τη Χίο  χθες15 Μαίου 2018. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο της άσκησης που “πρωταγωνιστούν” στα τουρκικά ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.


 
 https://www.yeniakit.com.tr/, https://www.takvim.com.tr, Aegean Hawk, Turkish Armed Forces, twitter

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ