Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπάιντεν: Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος αλλα θα πάρει πολύ χρόνο

10.03.2016 | 22:17
 Σίγουρος για την θετική έκβαση του πολέμου εναντίον της τζιχαντιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκε την Πέμπτη ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Από το Αμμάν της Ιορδανίας όπου βρίσκεται, ο κ. Μπάιντεν προεξόφλησε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα ηττηθεί, εκτίμησε ωστόσο ότι ο πόλεμος εναντίον των τζιχαντιστών θα «πάρει πολύ χρόνο».

«Θα νικήσουμε το ΙΚ», είπε ο Μπάιντεν ενώπιον Αμερικανών στρατιωτικών οι οποίοι εκπαιδεύουν Ιορδανούς στρατιώτες σε κέντρο κοντά στο Αμμάν. Αλλά «αυτό θα πάρει πολύ χρόνο. Θα πάρει πολύ χρόνο», επανέλαβε, σημειώνοντας πως η τζιχαντιστική οργάνωση δεν αποτελεί μια «υπαρξιακή απειλή για τις ΗΠΑ».

Ο Μπάιντεν επισκέφθηκε κέντρο εκπαίδευσης μαζί με τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄ και παρακολούθησε τη διαδικασία της εκπαίδευσης μονάδων του ιορδανικού στρατού από Αμερικανούς.

Νωρίτερα οι δύο άνδρες είχαν συνομιλίες στο παλάτι κυρίως για τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, τη σύρραξη στη Συρία και την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη, ανέφερε η ιορδανική μοναρχία σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στο Αμμάν.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που μετέβη στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας από την Ιερουσαλήμ, συζήτησε με τον Ιορδανό μονάρχη σχετικά με «τις προσπάθειες ειρήνευσης μεταξύ των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών στη βάση μιας λύσης των δύο κρατών».

Ο Αμπντάλα επισήμανε, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την ανάγκη να τερματιστούν οι «ισραηλινές παραβιάσεις» εναντίον των χριστιανικών και μουσουλμανικών ιερών τόπων στην Ιερουσαλήμ.

Ο Μπάιντεν επέκρινε την παλαιστινιακή ηγεσία για την άρνησή της να καταδικάσει τις αντιισραηλινές επιθέσεις των τελευταίων μηνών. Επίθεση με έναν Αμερικανό τουρίστα νεκρό και 12 τραυματίες σημειώθηκε την Τετάρτη από έναν Παλαιστίνιο στο Τελ Αβίβ την ώρα που βρισκόταν εκεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Μπάιντεν ολοκληρώνει στην Ιορδανία μια περιοδεία στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της οποίας επισκέφθηκε επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Η σύζυγός του Τζιλ Μπάιντεν επισκέφθηκε το απόγευμα της Πέμπτης τον καταυλισμό προσφύγων Ζαατάρι, στη βόρεια Ιορδανία, όπου φιλοξενούνται περίπου 80.000 Σύροι πρόσφυγες.

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ