Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίτσας: Οι στρατιωτικοί έχουν δικαιώματα

14.07.2016 | 20:01
Οι στρατιωτικοί έχουν δικαιώματα, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στην τροπολογία που κατέθεσαν 27 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον έλεγχο του συνδικαλισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα του κρατικού ραδιοφώνου ο κ. Βίτσας υποστήριξε: 

 Χθες ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του νομοσχεδίου, δηλαδή ολοκληρώθηκε η ψήφιση του από τις επιτροπές της Βουλής και το επόμενο διάστημα θα έρθει στην ολομέλεια.

Εκεί υπάρχει και αυτό που λέγεται συνδικαλισμός στις Ένοπλες Δυνάμεις, βεβαίως δεν είναι το ίδιο πράγμα με τον συνδικαλισμό στην κοινωνική ζωή, είναι όμως ένα πολύ μεγάλο βήμα που τακτοποιεί τα δικαιώματα και τακτοποιεί μια χαώδη κατάσταση που υπάρχει.

Να σας πω μόνο αυτό, πώς εξηγείται ότι αυτοί που αντιτάσσονται στον συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις, κάλεσαν και άκουσαν τις απόψεις από 17 ενώσεις εν ενεργεία στρατιωτικών στην συζήτηση στη Βουλή.

Δηλαδή, υπάρχει αυτό το ζήτημα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας και να αντιμετωπίζουμε πλέον τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων ως κανονικούς ανθρώπους, που ζουν σε μια κανονική κοινωνία που έχουν δικαιώματα και βεβαίως υφίστανται έτσι κι αλλιώς την ιεραρχία για τις υπηρεσιακές ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.




 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ