Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Bloomberg: "Έκλεισε" η συμφωνία ΗΠΑ - Μεξικού για αναμόρφωση της NAFTA

27.08.2018 | 17:55
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να υπέγραψε την διμερή συμφωνία με το Μεξικό για την αναμόρφωση της Συμφωνίας Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής (NAFTA), με την ανακοίνωση να αναμένεται αργότερα εντός της Δευτέρας, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

"Μια μεγάλη συμφωνία που μοιάζει καλή με το Μεξικό!", ανέφερε νωρίτερα μέσω Twitter ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Οι πηγές του Bloomberg αναφέρουν ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία με το τρίτο μέρος της NAFTA, δηλαδή τον Καναδά.

ΗΠΑ και Μεξικό φέρονται να έχουν συμφωνήσει στους τομείς της ενέργειας και των αυτοκινήτων, δημιουργώντας αισιοδοξία ότι η NAFTA θα επιβιώσει, παρά τις παλαιότερες απειλές του Τραμπ για κατάργησή της.

Υπάρχει μόνο ένα ζήτημα που πρέπει να λυθεί, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας του Μεξικού Ildefonso Guajardo στους δημοσιογράφους από την Ουάσινγκτον, λίγο πριν εισέλθει στο γραφείο του Ύπατου Εκπροσώπου των ΗΠΑ για το Εμπόριο (θέση ισόβαθμη υπουργού), νωρίτερα. Ο Μεξικανός υπουργός δεν διευκρίνισε ποιο ήταν το ζήτημα.

Η NAFTA συνήφθη για πρώτη φορά μεταξύ Καναδά, ΗΠΑ και Μεξικού το 1994.

Πηγή: Capital

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ