Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Blue Flag 2017: F-16 της ΠΑ στο Ισράηλ - Εντυπωσιακές εικόνες

23.11.2017 | 14:03
Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε στην άσκηση «Blue Flag 2017», με κλιμάκιο τεσσάρων (4) αεροσκαφών F-16 Block 52+ Advance και ανάλογο προσωπικό της 335Μ, της 116 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ)/Αεροπορική Βάση Αράξου, το οποίο μεταστάθμευσε στην Αεροπορική Βάση OVDA, στο Ισραήλ από την Τετάρτη 1 έως και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017.
Ημερήσιες και νυχτερινές αποστολές προστασίας περιοχών, στο πλαίσιο σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων, εκτελέσθηκαν κατά τη διάρκεια της διεθνούς αεροπορικής άσκησης «Blue Flag 2017», η οποία διεξήχθη στο Ισραήλ. Στις περισσότερες, δε, εξ αυτών η Πολεμική Αεροπορία είχε αναλάβει την αρχηγία των σχηματισμών.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν αποστολές Σύνθετων Αεροπορικών Επιχειρήσεων [Composite Air Operations (COMAO)] και σε ημερήσιες και νυχτερινές αποστολές προστασίας περιοχών, ενώ στις περισσότερες είχε αναλάβει την αρχηγία των σχηματισμών.
Στην άσκηση συμμετείχαν με αεροπορικές δυνάμεις, εκτός του Ισραήλ και της Ελλάδας, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ινδία και η Πολωνία.


 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ