Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βόμβα από τον Β΄ ΠΠ βρέθηκε και εξουδετερώθηκε στο Χονγκ Κονγκ - ΦΩΤΟ

28.01.2018 | 18:11
 Μια βόμβα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο εργοτάξιο μιας νέας γραμμής μετρό στην περιοχή Wan Chai, στο Χονγκ Κονγκ.
Την βόμβα εντόπισε έκπληκτος ένας εργάτης της οικοδομής. Αμέσως κλήθηκαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας όπου διαπίστωσαν πως πρόκειται για βόμβα από την περίοδο του πολέμου που δεν είχε εκραγεί, σύμφωνα με την εφημερίδα South China Morning Post.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες τελικά η βόμβα εξουδετερώθηκε. Η εξουδετέρωση ήταν ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία καθώς ένας από τους πυροκροτητές ήταν κατεστραμμένος και έτσι οποιαδήποτε κίνηση της βόμβας ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΤASS.

Οι πυροτεχνουργοί έκαναν πάνω από μια μέρα - 26 ώρες για την ακρίβεια - για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους.
Πάνω από δέκα ειδικοί εργάστηκαν προκειμένου να εξουδετερώσουν τις εκρηκτικές ύλες, ενώ περισσότεροι από 1.300 κάτοικοι, τουρίστες και εργαζόμενοι σε κοντινά γραφεία εκκένωσαν την δυνητικά επικίνδυνη περιοχή το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018.

Η βόμβα, πρόκειται για ένα βλήμα ANM-65 όπως δήλωσαν οι ειδικοί και είχε πέσει στο Χονγκ Κονγκ από ένα αμερικανικό βομβαρδιστικό μεταξύ 1941 και 1945.
Η βόμβα είχε μήκος 140 εκατοστά και διάμετρο 45 εκ. Περιείχε πάνω από 200 κιλά εκρηκτικών.
Μια  παρόμοια ανακάλυψη έγινε και πριν από έναν χρόνο και πάλι στο Χονγκ Κονγκ, όταν είχε βρεθεί πάλι σε οικοδομή μια αμερικανικής κατασκευής βόμβα από το 1940, βάρους 220 κιλών, η οποία περιείχε 120 κιλά εκρηκτικής ύλης.

sputniknews.com http://www.scmp.com 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ