Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βόμβα Τσαβούσογλου στην Διάσκεψη για το Κυπριακό

04.07.2017 | 13:40
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην χθεσινή Διάσκεψη για το Κυπριακό παραδέχθηκε ότι η Τουρκία ζητά και επιμένει στην διατήρηση επεμβατικών δικαιωμάτων και στα δυο ομόσπονδα κράτη για τουλάχιστον 15 χρόνια.

Έφτασε σε τέτοια παραδοχή τη στιγμή που συνομιλούσε με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.


Επίσης σημειώνεται ότι ο Άιντα χθες 3 Ιουλίου 2017 στράφηκε προς την ελληνοκυπριακή πλευρά ζητώντας περαιτέρω παραχωρήσεις στον διαμοιρασμό εξουσίας για να ικανοποιηθεί η τουρκοκυπριακή πλευρά σύμφωνα με το mignatiou.com

Σύμφωνα με το mignatiou.com o κ.Κοτζιάς ρώτησε επίμονα τον κ. Τσαβουσογλου για ποιον λόγο επιμένει στα επεμβατικά δικαιώματα έκανε την ερώτηση: ‘’Θα τα χρησιμοποιήσετε;’’ ‘’Ναι εάν χρειασθεί θα τα χρησιμοποιήσουμε’’ απάντησε ο κ. Τσαβουσογλου. Όταν για δεύτερη φορά έθεσε το θέμα ο Ν. Κοτζιας ο κ.Τσαβουσογλου προσπάθησε ‘’ να τα μαζέψει’’ λέγοντάς ότι ‘’ελπίζει ότι δεν θα χρειασθεί να τα χρησιμοποιήσουν’’.

Ακολουθεί ερώτηση δημοσιογράφου στον κ.Κοτζιά σχετικά με τις χθεσινές συνομιλίες της Διεθνούς Διάσκεψης:

(Crans-Montana, 4 Ιουλίου 2017) Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, καλημέρα σας. Τι έχετε να μας πείτε για τη χθεσινή ημέρα των συνομιλιών; Ν. Κοτζιάς: Κάποια στιγμή θα σας διηγηθώ τι έγινε χθες και τι ομολόγησαν, μέσα από επίπονη συζήτηση, οι Τούρκοι για τις προθέσεις τους.

 

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ