Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

Βόμβα Ερντογάν: Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου

18.04.2018 | 16:49
Πρώτη δημοσίευση: 2018-04-18 16:10:20
Τελευταία ενημέρωση: 2018-04-18 16:48:20

Βόμβα Ερντογάν τελικά θα γίνουν πρόωρες εκλογές στην Τουρκία στις 24 Ιουνίου. Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, αφού οι εκλογές που ήταν να γίνουν τον Νοέμβριο του 2019 τελικά όπως ανακοίνωσε σε διάγγελμά του ο Ταγίπ Ερντογάν θα γίνουν πολύ νωρίτερα τον Ιούνιο του 2018. Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Τουρκία μπαίνει σε προεκλογική περίοδο και αυτό δεν γνωρίζουμε τι συνέπειες μπορεί να έχει.

Παραγωγική η συνάντηση με τον Μπαχτσελί

Ο Ερντογάν στο διάγγελμά του δήλωσε ότι είχε μια πολύ παραγωγική συνάντηση με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Δεν παρέλλειψε να κάνει αναφορά στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016. Υπενθύμισε στον λαό ότι μετά τις εκλογές θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές του Συντάγματος. Οι αλλαγές αυτές, αναμένεται να μετατρέψουν τον Ερντογάν σε απόλυτο κυρίαρχο στην χώρα του. Ο Ερντογάν είπε στον τουρκικό λαό ότι προτιμά να επισπευσθούν οι διαδικασίες αφού τόσο λόγω των επιχειρήσεων στην Συρία αλλά και των αλλαγών που πρέπει να γίνουν δεν πρέπει να ζει η χώρα του σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Και κατέληξε: «Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων με τον Μπαχτσελί, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε τις εκλογές την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018».

Ερντογάν: Λόγω των ιστορικών εξελίξεων οι εκλογές θα γίνουν νωρίτερα

«H προτίμηση μας ήταν να γίνουν οι εκλογές το Νοέμβριο του 2019. Λόγω των επιχειρήσεων στη Συρία αλλά και λόγω των ιστορικών εξελίξεων στην περιοχή έχει γίνει αναγκαιότητα να ξεπεραστούν τα θέματα. Για να μπορέσουμε να λάβουμε πιο ισχυρές αποφάσεις και να τις εφαρμόσουμε έχει γίνει αναγκαιότητα να περάσουμε στο νέο σύστημα διοίκησης. Πρέπει να βγάλουμε άμεσα το θέμα των εκλογών από την επικαιρότητα. Με τον κύριο Μπαχτσελί αποφασίσαμε να διεξαχθούν εκλογές στις 24 Ιουνίου του 2018» δήλωσε ο Ερντογάν.

Η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον υπερεθνικιστή σύμμαχό του Ντεβλέτ Μπαχτσελί κράτησε μισή ώρα, αφού όπως όλα δείχνουν έγινε για τυπικούς λόγους. Αυτό που σχολιάζεται ήδη πολύ στα τουρκικά ΜΜΕ είναι το γεγονός ότι ενώ το διάγγελμα ήταν να γίνει στις 15.30, έγινε με μισή ώρα καθυστέρηση αφού μετά την συνάντηση με τον Μπαχτσελί ακολούθησε σύσκεψη 2,5 ωρών με τους στενούς συνεργάτες του.


Με πληροφορίες από το newsit.gr
 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ