Επιλέξτε Σώμα: Color 1 Color 2 Color 3
Youtube Twitter Facebook Rss

Διεθνή

''Βομβαρδισμός'' NOTAM από την Τουρκία - ΧΑΡΤΗΣ

09.05.2017 | 13:55
Καμία ειδοποίηση προς ναυλωμένους (Navtex) για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού εντός της περιοχής ελέγχου έρευνας και διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν βρίσκεται σε ισχύ σήμερα, μετά από τις διαδοχικές τέτοιες ειδοποιήσεις για καθημερινές ασκήσεις τις τελευταίες εβδομάδες γράφει το philenews.com.

Ωστόσο, καταγράφονται πάρα πολλές ΝΟΤΑΜ με τέσσερις ειδοποιήσεις προς αεροναυτιλωμένους που εκδόθηκαν διαδοχικά αλλά σχεδόν ταυτόχρονα. Με τις συγκεκριμένες ΝΟΤΑΜ «δεσμεύονται» παράτυπα, για διάφορες μέρες το επόμενο διάστημα περιοχές του FIR Λευκωσίας, βόρεια και βορειοδυτικά της Κύπρου για στρατιωτικές ασκήσεις.

Με την ‘’NOTAM’’ N0097/17 (αρ. 1 στον χάρτη) «δεσμεύεται» περιοχή βορειοδυτικά της Κύπρου μέχρι σχεδόν τα όρια του FIR Λευκωσίας με το FIR Αθηνών σε υψόμετρο μέχρι και 10.000 πόδια, για ασκήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, στις 18 Μαΐου.

Με την ‘’NOTAM’’ N0096/17 (Αρ. 3 στον χάρτη), δεσμεύεται επίσης περιοχή εντός FIR Λευκωσίας, η οποία αναφέρεται ως "ERCAN ADVISORY AIRSPACE», για ασκήσεις ‘’έρευνας και διάσωσης’’ της Τουρκικές Πολεμικής Αεροπορίας, σε υψόμετρο πτήσεων μεταξύ 10.000 – 15.000 ποδών, που θα διαρκέσουν πέντε μέρες – συγκεκριμένα, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου.

Σύμφωνα με την τρίτη NOTAM την N0095/17 – η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία δεσμεύει περιοχή επίσης εντός του FIR Λευκωσίας (με αρ. 2 στον χάρτη) για ασκήσεις «έρευνας και διάσωσης» χωρίς πυρά, και «απαγορεύουν» τις πτήσεις αεροσκαφών σε ύψος μεταξύ 16.000 και 28.000 ποδών, επίσης για την περίοδο 24 έως 29 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι η περιοχή και τα υψόμετρα επηρεάζουν σημαντικά την αεροπορική κίνηση στην συγκεκριμένη περιοχή του FIR Λευκωσίας αφού αφορούν περιοχές σημαντικού αριθμού πτήσεων από Μέση Ανατολή και Αφρική προς Ευρώπη.

Τέλος, επίσης από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, η Τουρκική Πολεμική Αεροπορία, με παράτυπη ‘’ΝΟΤΑΜ’’ N0094/17«δέσμευσε» περιοχή του FIR Λευκωσίας, (με αρ. 4 στον χάρτη), με «απαγόρευση» πτήσεων σε υψόμετρο από 10.000 έως 20.000 πόδια.

Τέλος η με αρ. 5 στον χάρτη η παράνομη «δέσμευση» με Navtex για το Barbaros και με αρ.6 η περιοχή δέσμευσης με Navtex της Κυπριακής Δημοκρατίας για τρισδιάστατα σεισμογραφικά με το Ramform Hyperion.


Ο Χάρτης με της ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία
Πηγή: www.philenews.com

 Όλες οι Ειδήσεις για την Κύπρο στο newsit.com.cy

 

Στην ίδια κατηγορία

ΣΧΟΛΙΑ